Mersin'de Izgara ve Kanal Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke ve yağmur suyu ızgara gider temizliği çalışmalarına hız verdi.

1 / 8
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke ve yağmur suyu ızgara gider temizliği çalışmalarına hız verdi.
2 / 8
MESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke hatlarını özel arıtma sistemli kombine kanal temizleme aracı ile temizlerken, tıkalı olan noktaları tespit ederek sorunu ortadan kaldırıyor. Kış aylarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması, yağışlı havalarda su birikintileri oluşmaması adına çalışmalara devam eden MESKİ ekipleri, yağmur suyu ızgaralarının temizliğini titizlikle yürütüyor.
3 / 8
Tıkalı noktalar da belirlenirken, kanal temizliğinde özel olarak kullanılan kombine araçlarıyla alt yapı sistemlerinin temizliği sağlanıyor. Mahalle bazında yapılan taramalarda belirlenen noktalarda çalışmalar sürüyor. Izgara temizleme çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde devam ederken, vatandaşlardan gelen şikâyet ve istekler değerlendirmeye alınarak çalışmalara yön veriliyor.
4 / 8
2017 yılının ilk dokuz ayında, tüm ilçelerde 63 bin 549 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 5 bin 535 adet muayene baca kapağı değişimi, 27 bin708 adet muayene baca temizliği, 65 adet terfi istasyonunda bakım onarım hizmeti yapılırken 8 bin 070 adet yağmur suyu ızgara temizliği çalışması yapıldı.
5 / 8
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Yağışlı havalarda İnsan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için cadde ve sokaklarda bulunan yağmur suyu ızgaralarına çöp (süprüntü malzeme, pet şişe, sigara paketleri vb. atıklar) atmamaları, temizliği konusunda Mersin'in her noktasından haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren "Alo 185" veya "444 8 185" numaralı hatlara bilgi vermeleri gerekmektedir.
6 / 8
Vatandaşlarımızdan kanalizasyon şebekesi, yağmur suyu ızgaralarını kirletmemeleri ve kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması içinde vatandaşlarımızın kanalizasyon şebekesinde tıkanmalara sebebiyet verebilecek olan bez, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı vb. katı atıkların kanalizasyon şebekesine deşarj edilmemesi konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” denildi.
7 / 8
8 / 8
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”