“12 Bin Aydıncıklıyı Hiçbir Karşılık Beklemeden Seviyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in 13 ilçesini kapsayan programlar dâhilinde sürdürdüğü “Hizmette 23, Mersin’e Hizmette 3’üncü Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısını” Aydıncık’ta gerçekleştirdi.

08 Nisan 2017 Cumartesi, 11:45
“12 Bin Aydıncıklıyı Hiçbir Karşılık Beklemeden Seviyoruz”
-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü yıl tanıtım filminin izlenmesi ile devam eden toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Aydıncık Kaymakam Vekili Muhammet Üsame Soysal, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, MHP Aydıncık İlçe Başkanı Hacı Salan, MHP Aydıncık İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilal Salan, AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu, Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aygün, Aydıncık İlçe Müftü Vekili Hasan Ertek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri, Aydıncıklı muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
 
“Beyt-ül Malı Korumakla Yükümlüyüz”
 
Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında 3 yıldır yürütülen hizmet faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Belediye başkanlığı hem çok zor hem de vebali çok ağır bir görev. Biz bu görevi yaparken bir kısım insanımızın duasını alırken, bir kısım insanımızın da zaman zaman eleştirisini alıyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunu, veballi bir iş olduğunu biliyoruz. Beyt-ül malı korumakla yükümlü olduğumuzu biliyoruz. Bize güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamak için hizmet maratonunda ara vermeden koşuyoruz” dedi.
 
 
Büyükşehir Belediyesi olarak 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar geçen 3 yıllık zaman zarfında gerçekleştirdikleri hizmet ve projeleri paylaşmak amacıyla Aydıncıklı vatandaşlar ile bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2 milyona yakın Mersinliyi ve 12 bin Aydıncıklı’yı hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz. Mersin bizim kıymetlimizdir. Havamız, suyumuz, ekmeğimiz, aşımızdır. Ortak kimliğimiz, dünyaya bakışımızdır. Çukurova’da güneş, Toroslar’da kar, uğruna ölünecek yardır, vatandır Mersin. Birlik kiliminde nakış, nakışta aşktır, sevdadır Mersin” ifadelerini kullandı.
 
 
 
“Bir tek Aydıncıklı kendini çaresiz hissetmesin”
 
3 yıl boyunca Mersin’de merhamet odaklı hizmet vermeye çalıştıklarına değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Üç yıldır Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının hikmeti budur. Yüzler gülsün diye döktüğümüz göz nurunun, karınlar doysun diye döktüğümüz alın terinin hikmeti budur. Bir tek Mersinli, bir tek Aydıncıklı kendini çaresiz hissetmesin diye tüm zorluklara göğüs germemizin, türlü riskleri göz almamızın hikmeti budur. Üç yıldır Mersin’i kadın dostu, çocuk dostu, genç dostu, yaşlı dostu, engelli dostu, çevre dostu, hayvan dostu modern bir kent yapmak için uğraşıp didinmemizin hikmeti budur. Biz burada 3 yılın hesabını verdik ve biz bunu 23 yıldır yapıyoruz. Biz hesap sorulmadan hesap verenlerdeniz, Allah hesabını veremeyenlerden korusun” dedi.
 
 
Başkan Kocamaz konuşmasına son verirken 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “Milletimiz 15 Temmuz’da hem Cumhuriyet’i hem de vatanını bu darbe girişimi esnasında savundu. Bu ülkede hep birlikte şanlı al bayrağımızın altında gönül rahatlığıyla yaşıyoruz. Artık bu ülkede darbelerin yapılamayacağını milletimiz dost düşman herkese gösterdi. Ben 62 yaşındayım, rahmetli Başbuğ’un peşine düştüğümde 10 yaşındaydım. Bu ülkeye ihanet etmek isteyen hainlerin yok olması için o günden bugüne mücadele ediyorum” sözlerini kullandı.


Başkan Kocamaz gerçekleştirdiği sunumda, ulaşım hizmetlerinden, MESKİ hizmetlerine; sosyal hizmetlerden, engellilere yönelik hizmetlere; kültür ve sanat hizmetlerden, spor hizmetlerine; tarımsal kalkınma hizmetleri ile veterinerlik hizmetlerinden, kent estetiği hizmetlerine; bilgi teknolojileri ve eğitim hizmetlerinden, kalite çalışmaları ve MESKİ hizmetlerine; yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarından, çevre ve çevre sağlığı hizmetlerine; sosyal hizmetler ile engellilere yönelik hizmetlerden, itfaiye hizmetlerine ve sağlık hizmetlerine; mezbaha hizmetleri, çiftçi destekleri ve muhtarlıklara yönelik gerçekleştirilen hizmetlerden; kültür, sanat hizmetleri ve  spor hizmetlerine varana kadar her alanda gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri anlattı.
 
 
Başkan Kocamaz’ın sunumunun ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı hizmetlerinin yer aldığı tanıtım filmi gösterimi sunuldu.
 
 
Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan da 3’üncü Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda söz alarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve Aydıncık halkı adına çok teşekkür ederim. Sayın başkanımıza bugüne kadar Aydıncık’a yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden dolayı da teşekkürlerimi iletiyorum. Her ilçede ne yaptıysam öbür ilçelerde de herkes aynı hizmetleri görecektir demişti başkanımız ve biz kendisine güveniyoruz. Belediye başkanlığı çok onursal ve kutsal bir görev, verilen hizmetler sonrası vatandaşlarımızın yüzündeki o mutluluğu görmek çok güzel bir duygu. Sayın başkanımıza da bizlere yaşattığı bu duygular için tekrar teşekkür ederim” diye konuştu.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”