Ak Parti İl Başkanı'ndan Saldırıyla İlgili İlk Açıklama Geldi

Ak Parti il binasına yapılan saldırıdan sonra başkandan ilk açıklama geldi. İşte detaylar...

21 Ocak 2017 Cumartesi, 12:41
Ak Parti İl Başkanı'ndan Saldırıyla İlgili İlk Açıklama Geldi
-

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, partisinin il başkanlığına yönelik saldırıya ilişkin, "Lav silahı il başkanlığımızın camlarını kırarak içeride duvara saplandı. Hamdolsun, lav silahının ucundaki roket, içerideki duvarda patlamadı. Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var." dedi.
Temurci, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının alçakça bir terör eylemine maruz kaldığını söyledi.
"DHKP-C olduğuna dair bulgular var"
Saat 21.20 sıralarında yaklaşık 25-30 metreden bir lav silahıyla il başkanlığının 3. katına ateş açıldığını belirten Temurci, lav silahının camları kırarak içerideki duvara saplandığını söyledi. Selim Temurci, lav silahının ucundaki roketin içerideki duvarda patlamadığını ve emniyet güçlerinin çok kısa bir süre içerisinde il başkanlığına intikal ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var. Hamd ediyoruz, içeride sağılık komisyonumuzun toplantısı vardı, kardeşlerimiz buradaydı. Herhangi bir yaralımız yok ve bu anlamda bir sıkıntımız yok. Bugün aynı şekilde İl Emniyet Müdürlüğümüze de benzer bir saldırı düzenlendi. DHKP-C olduğuna dair bulgular var. Biz AK Parti İstanbul İl Başkanlığında hep güzel şeyleri açıklamak için bu mikrofonların önüne çıktık. Biz yine buradan gecenin bu saatinde belediye ve ilçe başkanlarımızla, bütün kardeşlerimizle tekraren haykırıyoruz; Biz hep burada olmaya devam edeceğiz. Bu millet teröre karşı durmaya devam edecek. Nereden ve kimden gelirse gelsin dimdik ayaktayız. En kısa süre içinde terörün Türkiye'de kökünü kazıyacağız. İstanbul'da AK Parti'yi, kamu kuruluşlarımızı, milletimizi hedef alan bu terör olayını tekrar şiddetle lanetliyoruz. Rabbim, milletimizi, hepimizi bu tür tehlikelerden korusun diyorum. Durmak yok, mücadeleye devam diyoruz."

Temurci, Anayasa değişiklik paketinin 15. maddesinin oylandığını hatırlatarak, "İnşallah bu süreç de tamamlanacak, Türkiye ile mücadele etmek isteyenlere bu millet en kısa süre içerisinde referandumda gereken cevabı verecektir." dedi.
Saldırganların yakalanması için başlatılan sürece ilişkin bir soru üzerine Temurci, şu şekilde konuştu:
"İki kişi olduğu tahmin ediliyor. Şu anda emniyetimiz yoğun bir çaba içerisinde, arayışlarını devam ettiriyor. Ancak dediğim gibi ilk bulgular DHKP-C yönünde. Bunlar İstanbul'da zaman zaman bu tür eylemler içerisinde bulundular. Bildiğiniz üzere, terör olayları... FETÖ bırakıyor, PKK başlıyor, PKK bırakıyor, DHKP-C başlıyor. Bunlar hep aynı yerden emir alan malum yapılar. Bu mücadele devam edecek ve en kısa zaman içinde emniyet güçlerimiz gerekeni yapacak. Tekraren emniyet güçlerimize bugün göstermiş oldukları üstün gayret için teşekkür ediyorum."
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve AK Parti İl Başkanlığına yapılan iki saldırının da birbirine benzediğinin hatırlatılması üzerine Temurci, "Aynı anda, planlı, programlı yapılan bir saldırı, bilinçli, benzer bir saldırı. Burada sadece işin benzerliğini söyleriz ama sonuçta iki saldırının da DHKP-C tarafından yapıldığına dair ciddi bulgular var." diye konuştu.





yenisafak

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”