AKDENİZ BELEDİYESİ PARK VE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

"PARK SAYISINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

13 Şubat 2017 Pazartesi, 14:03
AKDENİZ BELEDİYESİ PARK VE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
-

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park ve yeşil alanlarını bahar aylarına hazırlıyor. Yaklaşan ilkbahar mevsimi öncesinde park ve yeşil alanların bakımını gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İlçe genelinde yeşil alanlarındaki boylu ağaçların budama çalışmalarını yapıyor.
 
"Akdeniz Yeşile Doyacak" sloganıyla hizmetlerini sürdüren Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park ve yeşil alanlarını yaklaşan bahar aylarına hazırlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanlarındaki bitkilerin peyzaj ve bakım işlemlerini gerçekleştirirken, aynı zamanda boylu ağaçların da gençleştirme budamasını yapıyor. İlçe genelinde 5 ayrı ekiple çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 1 hafta içinde Huzurkent, Bahçeli, Turgutreis, Karacailyas ve Yakaköy bölgelerinde bulunan parklardaki çalışmalarını tamamladı. Ayrıca kent merkezinde bulunan bazı parkların da bakım, budama ve bitki dikim çalışmalarını gerçekleştirdi.
 
"Park sayısını arttırmayı hedefliyoruz"
 
Park ve Bahçeler Müdürlüğünün saha çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, özellikle kent merkezinde bulunan mahallelerde ciddi bir yeşil alan sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Plansız kentleşmeden kaynaklı bu sorunun ortadan kaldırılması için mümkün olan her alanı par ve yeşil alan olarak değerlendirmek istediklerini vurgulayan Kaymakam ve Başkan Aktaş, "Bu amaçla ilgili teknik personelimiz imar planları üzerinde ve sahada çalışmalarına devam ediyorlar. Çağdaş kentlerde parklar, kamusal alanların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Çevre mahallelerde arazi konusunda sıkıntımız yok, ancak merkez mahallelerde daha yoğun bir arayış içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Yeni imal edilecek parkların farklı fonksiyonlara da sahip olmasını istediklerini dile getiren Kaymakam ve Başkan Aktaş, "Örneğin Hüseyin Okan Merzeci Parkını 'Engelli Parkı' haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Farklı sosyal donatılara ve farklı temalara sahip parklarımızdan, dezavantajlı bireylerimiz başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerinin azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz. Yeşil ve yaşanabilir bir kent için, kendi imkânlarımızın yanı sıra devletimizin ilgili kurumlarıyla da tam işbirliği içinde olacağız" dedi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı