Akdeniz Belediyesi Tepkilere Neden Olan O İsmi Kaldırdı

Kayyum atanan Akdeniz Belediyesi,daha önce ismi tartışma konusu olan İştar Kadın Merkezini alınan kararla kapatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlandı.

02 Şubat 2017 Perşembe, 18:23
G: 02.02.2017 - 18:35
Akdeniz Belediyesi Tepkilere Neden Olan O İsmi Kaldırdı
-

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan ve daha önce ismi tartışmaya neden olmuş, önceki dönemlerde terör örgütü PKK’nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle bazı yöneticileri gözaltına alınan İştar Kadın Merkezi’nin bu gün tabelası indirildi.

Merkezin, Akdeniz Belediyesi Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş’ın talimatı doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğüne bağlandığı belirtildi.

Alınan kararın Mersin kamuoyu tarafından olumlu karşılanırken, kararla ilgili ise herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

Akdeniz ilçesi Cami Şerif Mahallesi'nde bulunan İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezinde, eski Mezopotamya medeniyetine ait İŞTAR ismi ve merkezide bulunan figürler daha önce tepkiye neden olmuştu.

İŞTAR KİMDİR NEYİN NESİDİR?

İŞTAR Kadın Danışma Merkezinde bulunan figürlerin tarihine bakıldığı zaman şu mitolojik bilgilerle karşılaşmak mümkün: "Mezopotamya dininde savaş ve cinsel aşk tanrıçası. Batı Samilerin Astarte adlı tanrıçasının karşılığıdır. Önemli bir Sümer tanrısı olan İnanna da zamanla İştar'la özdeşleştirilmiştir. İştar, Akad mitolojisinde ise bir tanrıçadır. Asur ve babil’in en gözde tanrıçasıdır. 

Sümer mitolojisindeki İnanna’dan türemiştir; İştar’a İnanna’nın Akad mitolojisindeki hali denilebilir. Kökeni kuzeybatı Semitik tanrıça Astarte’ye dayanır. İştar’ın Astarte, Anunit ve Atarsamain olarak da anıldığı olmuştur.

İnanna Utu/Shamash’ın ikiz kız kardeşi, Nanna/Sin’in kızıdır. Enlil’in dünyasında ilk doğan odur. Verilen ilk isimler Sümerce iken ikinciler Akadlar tarafından bu tanrılara verilen isimlerdir.

İştar Venüs gezegenini temsil eder. Bereket, aşk, savaş ve seks tanrıçasıdır. İştar’ın batı dillerinde kullanılan karşılığı, ‘yıldız’ anlamında ‘star’ (İngilizce), ‘Stern’ (Almanca)’dır. Batıda, haftanın her günü Güneş, Ay ve beş yıldız(bazıları aslında gezegen) ‘dan birine tapınılırdı.

Allah’a ve Peygamberlerine Savaş Açan Bir Zihniyet : “İŞTAR”

Yahudi Peygamberleri Museviliğin karşısında en büyük tehlike olarak İştar tapımını bulmuş ve onunla yüzyıllar boyunca savaşmıştır. Nitekim özellikle Hz. Yakup (as) İştar Tapınaklarına karşı büyük mücadele vermiştir. " (Araştırma-Haber:TarsusNews.com)

İŞTE MERKEZİN DUVARINDA BULUNAN O BAZI SEMBOLLER


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı