Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde Sona Yaklaşılıyor  

Mersin Antalya Arasındaki Trafik Çilesi Yıl Sonunda Bitiyor

30 Ağustos 2016 Salı, 08:42
G: 30.08.2016 - 10:04
Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde Sona Yaklaşılıyor  
-

MERSİN HABER- Aydıncık ilçesini ziyaret ederek Akdeniz sahil yolu projesi kapsamında yapımına devam edilen bazı tünellerde incelemelerde bulunan ve şantiyede işçilerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Vali Özdemir Çakacak, projenin devamı niteliğindeki Gözce bölünmüş yolunun temel atma törenine de katıldı.
 
Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre
 Kalkınma Bakanı Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ile Vali Çakacak’a Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Aydıncık Kaymakam Vekili ve Gülnar Kaymakamı Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost da eşlik etti.
 
İlk olarak Mersin Antalya arası Akdeniz sahil yolu projesi kapsamında yapımına devam edilen ve yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan 1.020 metre uzunluğundaki Karayar tüneli ile birlikte toplam uzunluğu 2.660 metreyi bulan 4 tünelde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, incelemelerin ardından Büyükeceli’deki tünel şantiyesinde çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldiler.
 
Bakan Elvan: "Devletimiz Dağı Dağla Kavuşturuyor"
 
Yemek sonrası tünel önünde basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Elvan konuşmasında daha önceleri Türkiye'nin bütçesi ile Akdeniz Sahil Yolu’nun yapılamayacağının dendiğini anımsatarak “Bizim bir deyişimiz var bilirsiniz. 'Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur' diye. Hükümetimiz tünellerle dağı dağla kavuşturuyor. Bu yıl sonu itibariyle açılacak olan 6 tünelle birlikte toplam 10 tünelimiz hizmete girmiş olacak. Biliyorsunuz Akdeniz Sahil Yolu'nda toplam 27 tünelimiz var. Geride tamamlanacak olan 17 tünel kalmış oluyor. Bu kalan tüneller de hızla gerçekleştirilecektir" dedi.
 
Bakan Arslan: “ Mersin Antalya Arasındaki Trafik Çilesi Yıl Sonunda Bitiyor”
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da zorlu arazi şartlarına sahip olan Akdeniz sahil yolunun sadece 14 kilometrelik kısmında toplam uzunluğu 4 bin 100 metre olan 6 tünelin inşa edildiğine değindikten sonra şöyle konuştu:
"Tünellerimiz bitmiş, artık kaplamaları yapılacak. Hedefimiz yıl sonuna kadar bugün incelemelerde bulunduğumuz 6 tüneli milletimizin hizmetine sunmak ve Akdeniz Sahil Yolu'nun bu kısmını tamamlayarak bu güzergâhtaki trafik çilesini de bitirmiş olmaktır. Mesafe olarak kısa görünüyor olabilir, ama bulunduğu coğrafya ve inşaat şartlarını düşünürseniz çok önemli bir proje yapılıyor. Bu nedenle proje kapsamında tüm çalışma ekibi ve olağanüstü bir gayretle çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum"
 
“ AYDINCIK-GÖZCE BÖLÜNMÜŞ YOLUNUN TEMELİ ATILDI ”
 
Bakan Elvan, Bakan Arslan ve Vali Çakacak tünel şantiyesinde çalışan işçilerle buluştuktan sonra Aydıncık-Gözce bölünmüş otoyolunun temel atma törenine geçti.
 
Bakan Elvan burada yaptığı konuşmasında 80 yılda yapılan toplam tünel uzunluğunun 50 kilometre iken, sadece Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu'nda yapılacak olan 27 tünelle aşağı yukarı 40 kilometre tünel inşa edileceğine dikkati çekerek, aradaki farkın görülmesi gerektiğini söyledi.
 
Tünellerle ve viyadüklerle Mersin-Antalya arasındaki bütün trafiğin rahatlayacağını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:
 
"Bugün temelini attığımız kesimle Mersin Antalya yolu  4 kilometre kısalacak, yarım saatlik seyahat süresi ise 10 dakikaya düşecek. Hizmetlerimiz ve projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Dün Türkiye'nin lideri seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın mega projelerinden birisi olan Asya ve Avrupa arasındaki 3. Boğaz Köprüsü'nün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi. Türkiye yoluna devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde millet iradesine ket vuran bütün engelleri bir bir aşarak devlet millet kardeşliği içinde 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Önce Allah'a, sonra milletimize güveniyoruz. Millet olarak üst akıl şebekelerinin, FETÖ ihanet şebekelerinin bölücü nifak odaklarının hesabını boşa çıkararak tek devlet,tek vatan, tek millet ve tek bayrak ülküsüyle yolumuza devam ediyoruz. Allah'a şükür onlar parçalamaya çalıştıkça bizim birliğimiz kuvvetleniyor. Onlar zayıflatmaya çalıştıkça bizim gücümüz artıyor. Bu millet nasıl İstiklal Harbi'nde yeniden doğmuşsa 15 Temmuz ikinci İstiklal mücadelesinde yeniden doğmuş, yeniden ülkesine, bayrağına, demokrasisine, istiklaline, devletine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. İhanet şebekeleri nerede olurlarsa olsunlar inlerine girilecek, milletin beklediği hesap mutlaka sorulacaktır."
 
Elvan, Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı'na işaret ederek, "İşte ordumuz sınır ötesinde temizlik harekatı yapıyor. FETÖ, DAEŞ, PKK bütün terör örgütlerinin kökünü kazıyana kadar mücadelemiz devam edecek. Ezan susmayacak, bayrak inmeyecek. 79 milyon Türk milleti birlik, dirlik içinde ülkesini geliştirip kalkındırarak yoluna devam edecek" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız olduğunu ve bunların 16 büyük Türk devletini temsil ettiğini hatırlatan Elvan, "3 kıtada binlerce yılın tecrübesine sahip bu milletin tarihsel misyonunu tarihsel kodlarını temsil ediyor. Biz Ortadoğu devleti değiliz. Biz bir Balkan devleti değiliz. Biz bir kabile devleti değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nden bir Ortadoğu devleti çıkarmak için bir 3. dünya devleti çıkarmak için çaba gösteren karanlık odaklara milletimiz, 15 Temmuz'da gereken dersi vermiştir. Bundan sonra da vermeye devam edecektir." diye konuştu.
 
Bakan Arslan “Projeleri Bir An Önce Halkımıza Sunmak Zorundayız”
 
Arslan, buradaki konuşmasında İstanbul'da 3. köprünün açılışının dün yapıldığını anımsatarak, "Bu projenin tadını çıkaralım birkaç gün dinlenelim deme şansımız, lüksümüz olmadığını vurguladık. Elbetteki Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi onun bağlantısındaki 215 kilometrelik otoyolu dün hizmete soktuk. Ankara-İstanbul arası otoyol yapıldığında biz 20 yıl onu konuştuk. Dün açtığımız otoyol 215 kilometre sadece dün konuştuk, bugün artık başka işlere bakıyoruz." dedi.
 
Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu'nun çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, şöyle devam etti:
 
"27 tane tünel var. Az değil azımsanacak bir rakam değil. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapan onun bağlantısındaki yolları yapan Marmaray projesi, Osman Gazi Köprüsü ve onun gibi birçok projeyi yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Binali Yıldırım'ın başbakanlığında bizler kabine üyeleri olarak daha büyük projeleri daha hızlı hayata geçirmek zorundayız. Bu millet 15 Temmuz'da iradesine sahip çıkarken iradenin temsilcisi olan bizlere sahip çıkarken omuzlarımıza aslında dünden daha fazla bir yük yükledi. İşte biz o yükün bilinciyle dünden daha fazla koşturmak, daha büyük projeleri daha hızlı şekilde hayata geçirmek zorundayız. Burası onun bir örneği. Kısa mesafe gibi gözükmekle birlikte tünelden çıkıyorsunuz viyadük, viyadükten karşıya geçiyorsunuz tekrar tünel. İçinde aynı anda 8 tane tünel, 6 tane viyadük barındırıyor. Bunun 2 tanesi daha önce ihale edilmişti. Şu temel atma kapsamında 6 tünel 6 viyadük var. Bu azımsanacak bir iş değil. Biz bunu daha hızlı bitirmek zorundayız. Daha hızlı bir şekilde bölgemiz insanının hizmetine bu projeleri bir an önce sunmak zorundayız. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hem sarp yerler hem aşırı virajlı hem de malzeme taşınması, çalışılması zor yerler."
 
Arslan, Türkiye'nin değil Avrupa'nın bütçesi yetmez denilen Mersin-Antalya arası Akdeniz Sahil Yolu'nun tünelleriyle viyadükleriyle bölünmüş yollarıyla hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini, hizmetlerin sadece bununla sınırlı olmadığını aktardı.
 
Vali Çakacak ise hem ilimiz hem de ülkemiz adına böyle büyük projelerin gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Bu projeler sadece maddi olarak değil, aynı zamanda yapımı da zor ve büyük projelerdir. Geçmişe baktığımızda Ankara ile İstanbul arasındaki Bolu tünelinin yıllarca yapılamadığını görüyoruz. Bugün ise iki komşu şehir olan Mersin ile Antalya arasında tam 27 tünel yapılıyor. 27 projenin rakam olarak söylenmesi kolay ancak yapımı çok zordur. Bunlar Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyetinin Vali’si olarak böyle büyük projelere tanıklık etmekten dolayı gurur duyuyorum. Böyle projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Kalkınma Bakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza, Hükümetimizin tüm üyelerine ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzün tüm mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Bakan Elvan ile Bakan Arslan tören alanını dolduran Mersinlilerin huzurunda yüklenici firma yetkilisinden, sözleşmeye göre 2019 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanan Gözce bölünmüş yolu projesinin 26 Ağustos 2018 tarihinde tamamlanması yönünde taahhüt aldı.
 
ykb
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti