AKILLI BİSİKLET MERKEZİ 3 BİN ÜYEYE ULAŞTI

AKILLI BİSİKLET MERKEZİ 3 BİN ÜYEYE ULAŞTI

27 Ocak 2017 Cuma, 13:14
AKILLI BİSİKLET MERKEZİ 3 BİN ÜYEYE ULAŞTI
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kent içi ulaşımı kolaylaştırmak ve vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet uygulamasında (KentBis), kartlı üye sayısı 3 bine ulaştı.
 
 
 
Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde açılışı yapılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ortaklığında hayata geçirilen KentBis, Mersinli vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde Hilton Oteli yanı, Kushimoto Sokağı karşısı, Özgecan Aslan Meydanı, Göçmen Kavşağı, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü yanı ve Polisevi karşısında 6 farklı noktada kurulan bisiklet park istasyonları, kolay erişim ile Mersinli vatandaşlara hizmet veriyor. 6 kilometrelik bir alanda toplam 6 noktaya yerleştirilen istasyonlarda 150 bisiklet, vatandaşın hizmetine sunuluyor.

 
Açıldığı günden bugüne kadar yaklaşık 5 ay gibi kısa sürede vatandaşlar tarafından 16 bin 450 kez kullanılan akıllı bisikletlerde KentBis kartlı üye sayısı da 3 bine ulaştı. Mersinliler sahil yolunda bisiklet sürmenin keyfini çıkarırken, proje de ‘Kent içi ulaşımı kolaylaştırmak ve vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek’ amacına ulaştı.

 
Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ile istasyonlarda yer alan bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların bisikletleri kiralayabilmek için KentBis kartına sahip olması gerekiyor.

 
KentBis Akıllı Bisiklet Merkezi’nden temin edilen kartlara sahip olabilmek için gerekli olan belgeler ise 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi veya T.C kimlik numaralı ehliyet fotokopisinden oluşuyor. Sadece kimlik fotokopisi ile başvuru yapan vatandaşlar, verilen sözleşmeyi imzaladıktan ve kart bedelini ödeyerek aynı gün içerisinde KentBis kartını teslim alıyor ve hizmetten faydalanmaya başlıyor.
 
KentBis kartına sahip olan Mersinliler, istasyonlardan rezervasyon yaptırmaksızın dilediği bisikleti kiralayarak, varış noktasına ulaşınca en yakın park istasyonuna bisikletini park ederek hizmetten faydalanmış oluyor.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti