Altın Fiyatları neden bu kadar arttı

2015 sonunda 180 liradan olan çeyrek altın fiyatları, bugün 198 liradan satılmaktadır. Yeni bir haftaya girerken bugüne kadar altın fiyatları hep yükselişte oldu.

16 Mayıs 2016 Pazartesi, 23:07
G: 23.05.2016 - 23:10
Altın Fiyatları neden bu kadar arttı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

2015 sonunda 180 liradan olan çeyrek altın fiyatları, bugün 198 liradan satılmaktadır. Yeni bir haftaya girerken bugüne kadar altın fiyatları hep yükselişte oldu. Bugün (16 Mayıs 2016) itibariyle İstanbul Kapalıçarşı'da 122,14 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 122,15 liradan ve çeyrek altının fiyatları ise 193,79 TL'den alınırken 198,20 TL'den satılıyor.


Gram altın bugün altının ons fiyatının değer kazanması ve dolar kurundaki artışla yükselişe geçerek 122,55 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Dolar kurunun 2,97’nin üzerinden tutunamayarak 2,9640’a gerilemesi ile kazançlarının bir kısmını geri veren altın, şu anda 122,a liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı da altın 201 liradan, Cumhuriyet altını 819 liradan satılıyor.


Altın döviz piyasalarında belirsizlik sürmesi ile ve devamlı değişkenlik haline alması insanların kafalarını karıştırmaktadır. Gün geçtikçe altın sektörü gelişen ve yatırımcısını karlı günlere götüren bir meta haline gelmiştir. En risksiz yatırım türleri arasında yer alır altın. Bu bağlamda eğer altın yatırımı yapmak ister iseniz hem günümüz hem de klasik yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.
Dolar altın piyasasını en fazla etkileyen para birimidir. Altının siyasal, sosyal ve politik olayları sebebiyle dünya da devamlı inişli çıkışlı günler geçirmektedir. Bundan kaynaklı olarak da Türkiye de en sağlıklı yatırım altındır.


Goldman Sachs Altını Yükseltti


FED’in faiz artışına ilişkin beklentilerin zayıflaması ile birlikte finans kuruluşu Goldman Sachs, altın piyasasına ilişkin tahminlerini yükseltti.


Goldman Sachs Group Inc. altın fiyatları nı için yaptığı tahminleri yeniden düzenledi. Yayınlanan raporda yatırımcıları yönlendirici tavsiyelerde bulundu.


Goldman Sachs Kurumu analistleri, yayınladıkları raporda; altın fiyatına ilişkin tahminlerin 1,100 dolar, 1,050 dolar seviyesinden 1,200 dolar ve 1,180 dolar seviyesine çıktığı belirtildi. Altının son güncel fiyatı ise ons başına 1282 dolar seviyesinde.


Özellikle Euro bölgesi ve Japonya ekonomisine ait verilerin beklenen aksine düşük çıkmasının ve küresel ekonomiye ilişkin tablonun risk faktörü etkisinde şekillenmesinin ardından yatırımcılar rotalarını güvenli liman olarak gösterilen altın piyasasına çevirdi. Altın piyasası bu yönelişin ardından büyük bir hızla yükselerek %21 oranında değer kazancı yaşadı.


Havaların ısınması ile altın olan talebini artacağı muhakkaktır. Düğün derneklerin çoğalması ve herkesin yeni doğmuş çocuklara, düğünlerde en fazla tercih edilen altın çeşididir çeyrek altın. Çeyrek altının da en yaygın olarak kullanılan halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da "küçük altın"dır. 22 ayar 1,75 gramdır. Has altın olarak karşılığı 1,605 gramdır.
Yukarıda ki güncel altın fiyatı kurları http://altinfiyati.net 'den alınmıştır.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı