Anamur'da Köylere Sıcak Asfalt Atağı

Anamur Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Anamur’da başlatılan sıcak asfalt atağı Güneybahşiş Mahallesinde devam etti.

05 Nisan 2017 Çarşamba, 09:51
Anamur'da Köylere Sıcak Asfalt Atağı
-

Planlamalar kapsamında Anamur’a gelen sıcak asfalt ekipleri Güneybahşiş mahallesinde Sıcak Asfalt dökümüne başladı yaklaşık 2 ay süren altyapı hazırlığının ardından Güney Bahşiş mahallesine 4 nisan 2017 Salı günü sabah saatlerinin ardından ilk sıcak asfalt dökülmeye başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Anamurlulara verilen 3 yıl içinde yol yapılmamış köy kalmayacak sözünün uygulanmasına bir bir devam ediliyor. Başkan Kocamaz ve Başkan Türe’nin verdiği asfalt sözü Güneybahşiş mahallesinde sıcak asfalt ile devam ediyor. Anamur kent genelinde gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmalarının ardından neredeyse şehir merkezinde asfaltlanmayan yer kalmazken daha öncede köylerde ilk çalışma Anamur şehir merkezi ile Emirşah, Kızılaliler istikametinden Ören’e bağlayan gurup yolunda yapılmıştı.

Anamur Ören istikametinin köy yollarından bağlantılarının yapılmasının ardından Güneybahşiş mahallesinde altyapısı tamamlanan yollarda sıcak asfalt çalışmasında 4 nisan 2017 Salı günü itibariyle başlandı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, sıcak asfaltın Anamur’a hayırlı olmasını dilerken. “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir.” Sözünü hizmet anlayışımızla birleştirdik. Köylerimizde sathi asfaltın yerine sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Bizim belediyecilik anlayışımızda şehir merkezinde yapılan hizmet neyse Güneybahşiş köyünde, Emirşah köyünde, lale mahallesinde de aynı hizmetin halka ulaştırılması büyük önem arz etmektedir. Tüm çalışmalarımızı ve planlamalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Köylerimizin (Yeni Mahallelerimizin) yollarını da nakış nakış işleyip sıcak asfalt ile tanıştırmanın gurunu ve huzurunu yaşıyoruz. Buradan diğer mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza da müjde vermek istiyorum imkânlar doğrultusunda tüm köylerde yolların yapımına başlanıyor. Yapabildiklerimizin tamamını da sıcak asfalt ile yapmaya çalışacağız. Halkımıza yollar konusunda söz verdik, biz halkımızın hizmetkârıyız verdiğimiz bu sözlerin yerine getirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız, işte Güneybahşiş mahallesinde başlanan yol herkesin gözü önünde şehir merkezinde ki yollardan daha geniş tamamı sıcak asfalt ile kaplanıyor, yine burada ki çalışmaların ardından planlamalarımız kapsamında Ören, Taşköprü yolunda, Malaklar, Gercebahşiş arası yollarda sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek.” dedi.

Güneybahşiş mahallesinde sıcak asfalt çalışmasının yaklaşık 5 gün sürmesi planlanıyor. Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kara ve Hasan Ali Sarıca çalışmaları yerinde inceledi. Güneybahşiş mahallesinde ki çalışmalarının ardından sıcak asfalt ekipleri alt yapı hazırlığı tamamlanan diğer alanlarda asfaltlama çalışmalarına başlayacak.

Öte yandan Anamur Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler Spor Parkı, Kardeş Kentler Parkı, Köşekbükü Astım Mağarası Restorasyonu, Burhanettin Kocamaz Tenis Kortları Projesi yapımı çalışmaları son hızla devam ediyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
yavız
13:14
23 Nisan 2017 Pazar
güneybahşiş köyü ve çaltıbükü yolu ne zaman yapılacak. çaltıbükü yoluna yol demek için şahit lazım traktörle ancak o yollar geçilir. her taraf çukur ve çamur içinde
85.99.249.143
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”