Antalya'da Sokak Kedileri İçin Köy Kuruldu

Antalya'da hayvanseverler tarafından sokak kediler için köy kuruldu. Kedilerin bu şekilde birlikte bakımı yapılabilecek. İşte detaylar...

16 Ocak 2017 Pazartesi, 21:37
Antalya'da Sokak Kedileri İçin Köy Kuruldu
-

Antalya'da bir grup gönüllü, sokak kedilerinin bir arada bakımının yapılabilmesi için içerisinde villa ve küçük evlerin, oyun alanlarının yer aldığı "kedi köyü" kurdu. İstanbul'da ikamet eden Mehmet ve Müjgan Orhan çifti, izledikleri bir filmden etkilenerek, Antalya'da kediler için bir köy kurmaya karar verdi.
Antalya'ya taşınarak, iki yıl boyunca her gün yüzlerce sokak kedisine mama bırakan çift, hayvan severlerin öncülüğünde Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğini (ASKODER) kurdu. Dernek bünyesinde toplanan gönüllüler, sokak hayvanlarını en iyi şartlarda yaşatmak için çalışma başlattı.
100 kedi barınıyor
Dernek başkanı Mehmet Orhan, 1974 model otomobilini satarak, Konyaaltı ilçesine 15 kilometrede uzaklıkta Doyran Mahallesi'nde iki dönümlük alanı kiraladı. Üç gün süren çapa sonucunda tarlayı taşlardan temizleyen ve düz zemin oluşturan hayvanseverler, sokak kedileri için içerisinde villa ve küçük evlerin, barınakların, oyun gruplarının, hamak ve bankların bulunduğu "kedi köyü" kurdu.
Şu an yaklaşık 100 kedinin olduğu kedi köyünde, villaların balkonunda güneşlenen, sobanın yanında ısınan, oyun parkında oynayan ve hamakta sallanan kediler ilginç görüntüler oluşturuyor.
Filmden etkilendiler
Dernek Başkanı Mehmet Orhan, yaptığı açıklamada, eşiyle "Mandıra Filozofu" filmini izledikten sonra Antalya'ya taşınarak, kediler için köy kurmaya karar verdiklerini belirterek, şunları kaydetti. "Kedi köyünün içerisinde sığınma yerleri var. Dış mekan şartlarına dayanıklı villalar yaptık. Sosyal medyada duyurusunu yaparak, 'ağaç, demir ve boya lazım' dedik. Bir kısmı 'para gönderelim' dedi, bu projede para geçmiyor."
Kedi köyünün Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Orhan, "Her gün burada kediler için aktivite yapıyoruz. Belirli günlerde mangal yapıyoruz, kediler için et pişiriyoruz. Sosyal medyadan takip edenler burayı ziyaret ediyor, kente uzak olmasına rağmen ilgi yoğun" şeklinde konuştu.


yenisafak

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor