AÖF Soru ve Cevapları Açıklandı! AÖF Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak

AÖF soru ve cevapları açıklandı. İşte detaylar...

29 Kasım 2016 Salı, 07:34
AÖF Soru ve Cevapları Açıklandı! AÖF Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak
-

26-27 Kasım'da gerçekleştirilen AÖF güz dönemi vize sınavlarının ardından, binlerce sınava giren aday yayınlanacak olan AÖF soru ve cevaplarını bekliyordu. AÖF soru ve cevapları bugün yayınlandı. AÖF sınavına giren öğrenciler 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınavın ardından soru ve cevapları kontrol ederek yanlışlarını görmeye başladılar. Soru ve cevapların açıklanmasının ardından adayların gözü AÖF sınav sonuçlarına çevrildi. Peki, merakla beklenen AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yeni sınav sistemine göre artık 4 yanlış 1 doğruyu götüreceğinin açıklanması ardından öğrenciler, hem soru ve cevapları daha yakından takip etmeye başladı hem de AÖF sonuçları ne zaman açıklanır? sorusunu daha sık sormaya başladı. Bu yeni düzenlemenin sınavların açıklanacağı tarihi ne kadar etkileyip etkilemeyeceği de merak konusu ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında sınavların 15 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. AÖF sonuçlarına dair resmi bir açıklama yok ancak öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sistemi aracılığıyla takip edebilirler.

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır.

14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yeni bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2016 tarihine kadar sınav merkezi tercih işlemlerini yapmaları halinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavına yeni sınav merkezinde girebilirler. 29 Kasım 2016 tarihinden sonra yapılan sınav merkezi tercihleri bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır.

AÖF not sistemi değerlendirmesinde değişiklik yapıldı. Uzun zamandır tartışma konusu olan AÖF sınavlarında artık 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Çoktan seçmeli Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı.

Bahar döneminde ise ilk vize 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) günleri yapılacaktır. 2017’nin son finali ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde olacaktır.

Sınavlar bittikten sonra “tek ders sınavı” ise 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü olacaktır.

AÖF SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Bu yıl Açıköğretim Fakültesin’de eğitim görenlerin merak ettiği sorulardan biri de 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğine dair yorumlardı. Herkesin merak ettiği bu soruya yanıtı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. Gündoğan, AÖF yeni sistemiyle ilgili olarak YÖK'ün AÖF'te belirli bir standart uygulamak istediğini söyledi. Naci Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistemin usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını belirtti. Buna göre, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Her bir yanlış cevap öğrencinin 0.25 puan doğru hanesinden eksilecek.

Açıköğretim güz dönemi ara sınav oturumlarına katılan adaylar, hem değişen sisteme yönelik eleştirilerini hem de AÖF soru ve cevaplara yönelik düşüncülerini Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları ve forumlarında üzerinden tartışıyor. Yeni uygulama tepkili olan öğrenciler hem sosyal medya araçlarından konuyla ilgili sitemde bulundu hem de Change.org üzerinden yeni bir kampanya başladı. İşte, sosyal medya hesaplarından yapılan o yorumlar!

İbrahim Z. Kaya ‏@fayraptiye

Adamlar nasıl olsa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor bir de biz zor soralım sonra gelsin paralar demişler AÖF'de.

Onur Gözkaman ‏@ordinaryus17


4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü yetmiyormuş gibi bir de dünyanın en zor sorularını soruyorlar.

Acz Dayı ‏@mehmet_sntrk

AÖF de Neden 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ? Çıkın mantıklı bir açıklama yapın.

YAĞMUR 🐾 ‏@yaagmurluu

Biz üniversite okuyoruz abi ne demek 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor! Ygs mi bu LYS mi TEOG mu bu? Kpss mi bu? Delireceğim ya.

MEKKE AŞIĞI (رمضان) ‏@58Rmzn1905

Açıköğretim Sınavları’na gireceklere başarılar dilerim. İşimiz zor 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Onun için sallamayın gençler!

CANAN UZUN ‏@hepiyimiolcam

Vizede 4 yanlış 1 doğruyu nasıl götürür ya ne bu YGS mi yoksa Medeni Hukuk vizesi mi?

İbrahim Z. Kaya ‏@fayraptiye : Adamlar nasıl olsa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bir de biz zor soralım sonra gelsin paralar demişler AÖF'de.

Birgül Çınar Dursun: Cevabını bildiğim soruyu yetkiliye soruyorum amacını söyler misin 4 yanlış bir doğruyu götürme kararını neden niçin neye dayanarak aldığını her bir şey için anket yapıyorsunuzda bu kararı alırken neden biz öğrencilerinize sormuyorsunuz.

Zeynep Nur Karagöz : Sabah muhasebe sınavına girdim, yarım saat çıkmam yasaktı, ben de böyle şeylere kafa yordum boşluktan üzgünüm :( Tek suçlu AÖF

Ed. #bakarız. ‏@resimdekiaktris Aöf sınavlarında çok acil 4 doğrunun 1 doğru daha getirdiği sisteme geçilmesi lazım. Öyle yanlış götürdü falan hoş değil.

Ömer Ula: Kaç yıldır hem liseyi de AÖF'de bitİrdim ama bu günkü sınav kadar zor görmedim, çalıştığım konulardan hiç bahsedilmemiş ya da derslerin konusu değişmiş.

Enes Özer ‏@enesozer : 2 günde 4 farklı okulda sınava giren öğrenciler için AÖF konum atma hizmeti sunmalı . Koskoca kurumsun whatsapp yok mu ?




hurriyet

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı