Araba Nasıl Kullanılır Ehliyet Randevu Alma Araba Kullanma Teknikleri Nelerdir?

Araba nasıl kullanılır? Araç kullanımı Hakkında Detaylı Bilgiler ve araçlar ile ilgili bilinmesi gereken birçok ayrıntıyı bu yazımızda ele almaya çalışacağız.

18 Ekim 2015 Pazar, 20:49
Araba Nasıl Kullanılır Ehliyet Randevu Alma Araba Kullanma Teknikleri Nelerdir?
-


 
 
Araba nasıl kullanılır? Araç kullanımı Hakkında Detaylı Bilgiler ve araçlar ile ilgili bilinmesi gereken birçok ayrıntıyı bu yazımızda ele almaya çalışacağız. Ülkemizde trafikte araç kullanabilmek için öncelikle ehliyet belgesi almamız gerekiyor. Bu belge trafikte faaliyet göstereceğimiz anlamına gelmektedir. Araç kullanımı hakkında teorik bilginin yanında uygulamalı bilgiler de çok büyük önem taşımaktadır. Bu yazımızda bu araç nasıl kullanılır hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
Ehliyet randevu alma süreci ile ilgili olarak herhangi bir sürücü kursundan bilgi alabilir veya Plakadansorgula.com sitesinden ehliyet nasıl alınır içeriğini inceleyerek ehliyet almadıysanız aşamalarının neler olduğu hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun dışında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ehliyet randevu alma hizmetleri ve EGM ehliyet randevusu ile ilgili diğer ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Ehliyet randevu alarak kısa süre içerisinde dilediğiniz zaman ehliyetinizi alabilirsiniz.
 ( RESİMLİ )

Aşama Aşama Aracın Nasıl Kullanılacağı
Önemli Not: Araç kullanmaya başlamadan araç ile ilgili her türlü ayrıntıyı bilmekte fayda vardır. Öncelikle aracın sağına, soluna, vites, aynalar gibi argümanları kontrol edin.
– Koltuk ayarlamasını kendi boyunuza göre yapın.
– Dikiz aynalarından arkadaki aracıı çok iyi bir şekilde gördüğünüzden emin olun.
Araç kullanırken Hangi Pedalların Ne İşe Yaradığını Öğrenin
1) Düz vitesli Araçlarda
– En Soldaki Debriyaj .
– Ortada bulunan Fren.
– En sağda ise Gaz pedalı bulunur.
2) Otomatik Vitesli Araçlarda
– Solda bulunan fren
– Sağda bulunan Gaz Pedalıdır.
Aracı Nasıl Çalıştıracağım?
Düz vitesli araç kullanımda Öncelikle debriyaja ayağımızı basılı tutuyoruz ve vitesin boşta olduğundan emin oluyoruz. ( Vitesler ile ilgili bilgiler topunuz üzerinde bulunmaktadır.) Ayak debriyaja basılı şekilde kontağı çeviriyoruz. Araç çalıştı.
Araç Kalkışı Nasıl Yapılır?
Aracımızı çalıştırdıktan sonra şimdi özellikle yeni araç kullanmaya başlayanların en önemli sorunu olan kalkış yapma sorununa geldik. Şimdi el frenini indirin. İndirdikten sonra debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş çekerek aynı anda gaz pedalına da yüklenin.( Orantılı olmasına çok dikkat edin.) Kalkışın çok sakin olması için hafif bir orantı kurmaya dikkat edin. Dediklerimizi doğru bir şekilde yaptıysanız araç yavaş yavaş hareket etmeye başladı. İstop ederse süreci başa alacaksınız.
Kalkış aşamasından sonra araç motorunun vites isteme durumlarına göre vites değiştireceksiniz. 1. vites 2. vites, 3. vites şeklinde… artarak devam eder. Şehir içerisinde 70 hız sınırını geçmemeye özen gösterin.
Rampada Araç Kalkışı Nasıl Yapılır?
Araç kullanımının ilk evresinde belki de en fazla korkulan konulardan biridir rampa da araç kullanımı. Şimdi nasıl kalkış yapılacağına geçelim. İlk olarak aracınızı çalıştırın ve debriyaja basarak araç vitesini 1. Vitese konumlandırın. yavaş ve orantılı bir biçimde debriyajı bırakın, aynı anda gaza da orantılı bir biçimde basın. Arabanın kalkacağından emin olduktan sonra el frenini indirmeye başlayın. Bu süreçte kesinlikle ayağınızı gazdan tamamen çekmeyin. Aksi halde araç geriye kayma yapacaktır.
Rampadan İnerken Kaçıncı Vitesle İnilir?
Rampadan inişlerde çıkış vitesi ile inmeye özen gösterin. Bu konuda çok yanlış bilinen bilgiler bulunmaktadır. Rampalardan inişte aracınızı kesinlikle boşa almayınız! Zira ön ve arka balataların kısa sürede bitmesine neden olur.
Not: Yukarıdaki yazı Sitesinin içeriği baz alınarak hazırlanmıştır.


Kynk: tech read

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti