ARABANIN ÜZERİNDEKİ BUZ NASIL TEMİZLENMELİ

Arabanızın üzerindeki buzu temizlemek için yöntemleri öğrendikten sonra 10 dakikanızı ayırmanız yeterli. İşte detaylar...

10 Ocak 2017 Salı, 13:05
ARABANIN ÜZERİNDEKİ BUZ NASIL TEMİZLENMELİ
-

Yoğun kar yağışından dolayı bu dönem en büyük sorunlardan birisi de araçların buz tutması. Peki bu soruna nasıl bir çözüm yolu bulunabilir?

 
İşte arabadaki buzu temizlemek için dikkat edilmesi gerekenler ve çözüm yolları....

 
Suyla temizleme: Buzlanma riski olan günlerde evden çıkmadan önce yanımıza oda sıcaklığında ya da biraz daha ılık bir şişe su almak bize zaman kazandıracaktır. Buzun üzerine bu suyu döktüğümüzde birkaç saniye içinde buz çözülmeye başlar. Bu işlem sırasında arabanın kaloriferini çalıştırıp cama vermek işimizi kolaylaştırır.

 
Dikkat: Burada çok önemli bir nokta var. Arabanıza asla kaynar su ile müdahale etmeyiniz çünkü buz tutmuş cam, kaynar su ile temas edince çatlar.

 
Buz spreyleri: Araba camındaki eritmede kullanılabilecek bir diğer yöntem ise buz çözücü spreylerden yardım almak. Bu spreyler pek çok büyük markette satılmakta. Bu yöntemle diğerlerine göre daha kolay bir şekilde buzdan kurtulmanız mümkün.

 
Antifriz ile buz çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, hazır antifrizli silecek suları kullanmak gerektiğidir. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklediğimiz takdirde boya ve plastiğe zarar verebilir. Hazır silecek suyunu doğrudan cama uygularsanız buzu çözebilirsiniz.

 
Tuz ile buz çözme: Bu yöntem eski ama oldukça etkilidir. Bez bir torba veya cam silme bezinin içine iki avuç tuz koyarak camı silerseniz buzun erimesini sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken sert hareketlerden ve bastırarak silmekten kaçınmalısınız. Normalde bu yöntem camı çizmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

 
Sirke ile buz çözme: Püskürtme yapabileceğiniz bir şişenin içine, 3/1 oranında su ile 3/2 oranında sirkeyi karıştırın. Şişenin içindeki karışımı, camlardaki buzun üzerine sıktığınızda, bir süre sonra buz erimeye başlayacaktır. Sirke, doğal bir madde olup, su ile karıştırıldığında bu gibi müdahalelerde cama zarar vermez. Yine de camla temas etmesinden kaçınır, buzun üzerine uygulama yaparsanız, risk almamış olursunuz.

 
Not: Arabanızın kaporta ve tavanındaki buzlanma için biriken karı temizlemek dışında herhangi bir müdahalede bulunmaya gerek yok. Araba ısındıkça önce ön kaputtaki ardından da tavandaki buz eriyecektir.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı