Aratos Dergisi 81. Sayısını Fahri Erdinç'e Ayırdı

Tarsus’ta yayınlanan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisinin 81. sayısı çıktı. Dergi 81. Sayısını Fahri Erdinç'e Ayırdı

22 Haziran 2017 Perşembe, 07:43
Aratos Dergisi 81. Sayısını Fahri Erdinç'e Ayırdı
-

 Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftanAratos’tan alan aratos dergisi (Mayıs-Haziran) 81. sayısını ilk toplumcu gerçekçi edebiyatçılardan olan Fahri Erdinç'e ayırdı.
Aratos dergisinin, 81. sayısının konu ve yazarları şöyle:“Doğumunun 100. Yılında Bir Aydın Fahri Erdinç/Sunu (Uğur Pişmanlık), Çizgiyle/Karikatür (Kamil Eser), Fahri Erdinç’i Hatırlamak (Yard. Doç. Dr. Mustafa Günay), Hem Türkçenin, Hem Türkiye’nin Yazarı (Adnan Özyalçıner), “Acı Lokma” Fahri Erdinç ve Gurbette Bir Yaşam (Uğur Pişmanlık), Halıcı Kızlar/Şiir (Fahri Erdinç), Oyun İçinde Oyun/Öykü (Fahri Erdinç), Paydos Vakitleri/Şiir (Fahri Erdinç), Nar Üstüne Bir Deneme (Gülsun Dülgeroğlu), Üniversitelerde Gericileşme ve Rennan Pekünlü Olayı (Prof. Dr. İzge Günal).
Aratos dergisinin yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, Aratos dergisinin derginin 81. sayısında, “Doğumunun 100. Yılında Bir Aydın Fahri Erdinç” başlıklı sunu yazısında şunları söylüyor: “Ülkemizde her gün acılar, üst üste geliyor, birikiyor, açılan yaralara kabuk balamadan yenileri ekleniyor.
En doğal yaşama ve çalışma haklarını savunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, hukuksuzca uygulumalara maruz kalıyor. Öyle ki, eylemlerini sürdürdükleri “İnsan Hakları” anıtı bile gözaltına alınıyor. İş kazaları, kadın cinayetleri, tecavüzler devam ediyor. Terörü gerekçe gösteren siyasal erkin kendisi tüm toplum üzerinde her türlü terörü uygulamaktan çekinmiyor.
Sesini yükselten akademisyenler ya açığa alınıyor ya da daha ileri giderek gözaltına…
Başta Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ve konservatuarıyla hocalara yönelik saldırı, çeşitli kentlerin üniversitelerine de yöneltiliyor.
Bilim ve gericiliğin tehtidi altında. Bilim ve sanat insanlarının üretme ve yaşama hakkı elinden alınıyor.
Yinede umutla, bilim ve sanat yapılarak karanlığa karşı durulmaya çalışılıyor.
“Gelecek güzel günlerin elimizde” olduğunu biliyoruz. Umudu, soyut bir beklenti olmaktan çıkarıp gerçek kılacağımızı da biliyoruz.
Yılmadan, boyun eğmeden…
***
Aratos dergisi, bu sayısını yaşamını gurbette siyasi mülteci olarak sürdürmüş ve bu toprakların yetiştirdiği ilk toplumcu gerçekçi edebiyatçılarımızdan Fahri Erdinç’e ayırdı.
Yaşamını, umudunu, üretimini ve mücadelesini hiç yitirmeden sürdürmüş değerli aydınınımız Fahri Erdinç’i doğumunun 100. yılında saygıyla anıyoruz.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti