Aşırı Soğuktan Dolayı 130 Bin Ev Elektriksiz Kaldı 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Kanada'da aşırı soğuklardan dolayı 130 binden fazla ev elektriksiz kaldı, 2 kişi hayatını kaybetti.. İşte detaylar...

28 Ocak 2017 Cumartesi, 22:06
Aşırı Soğuktan Dolayı 130 Bin Ev Elektriksiz Kaldı 2 Kişi Hayatını Kaybetti
-

Kanada'nın doğu eyaletlerinde etkili olan aşırı soğuk havalar nedeniyle 130 bini aşkın ev elektriksiz kaldı, jeneratörle ısıtılan bir evde zehirlenen iki kişi hayatını kaybetti.

New Brunswick Eyalet Başbakanı Brian Gallant, Caraquet kentinde düzenlediği basın toplantısında, şiddetli buz fırtınası yüzünden enerji nakil hatlarında ciddi sorunlar yaşadıklarını bildirdi.

Gallant, 130 bini aşkın evin elektriksiz kaldığını belirtti.

Jeneratörle ısıtılan bir evde zehirlenen aynı aileden 4 kişiden ikisinin öldüğünü, ikisinin hastaneye kaldırıldığını dile getiren Gallant, eyalet sakinlerinden dikkatli olmalarını istedi.

Eyalet elektrik idaresi de 300 görevlinin elektrik iletim hatlarını onarmaya çalıştığını duyurdu.

39 ısınma merkezi açıldı

New Brunswick Eyalet Hükümeti tarafından elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan ısınma sorununa çözüm için eyalet genelinde 39 noktaya ısınma ve acil durum merkezi açıldı.

Halka yapılan duyurularda, elektriği olmayanların bu merkezlere gitmeleri isteniyor. Isınma merkezlerine sığınanlara ise Kanada Kızılhaç Örgütü tarafından yatacak yer, battaniye, giyecek ve yiyecek veriliyor.

"Acil durum" ilan edildi

New Brunswick'in kuzeydoğusundaki Tracadie, Shippagan ve Lameque kentlerinin belediye başkanları "acil durum" ilan ederek yardım talebinde bulundu.

Her üç kentte de buz fırtınası nedeniyle elektriklerin kesildiği bildirilen acil durum çağrısında, en yakın yerleşim birimlerinden yardım istendi.

New Brunswick'i diğer eyaletlere bağlayan karayollarında ulaşımın güçlükle sağlandığı, bazı bölgelerin ise ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Şiddetli kış koşulları yüzünden eyaletteki okullarda eğitim öğretime ara verildi. Uçak seferleri ise güçlükle yapılabiliyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu New Brunswick'te saatte 30 ila 50 kilometre hızla esen buz fırtınasının, eyalet genelinde bir süre daha etkili olması bekleniyor.


haberler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti