Bakan Elvan’dan Emeklilere TOKİ Müjdesi

Bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak amacıyla ilimizde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

23 Mart 2017 Perşembe, 10:18
Bakan Elvan’dan Emeklilere TOKİ Müjdesi
-

Dernek üyesi binlerce emeklinin yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ziyarette yaptığı konuşmada 108 şubesi ve bir milyonu aşkın üyesi bulunan Emekliler Derneği’nin ülkemizin önemli toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekerek Vatanı, Milleti, Bayrağı ve Devleti için gece gündüz çalışarak mesai harcamış olan emekli vatandaşların dernek çatısı altında toplanarak tecrübe ve birikimlerini paylaştıklarını ifade etti.
 
Devletimiz ve Hükümetimizin emeklilerimizin hayatının bundan sonraki döneminde yaşam standartlarını yükseltmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Kalkınma Bakanı Elvan, bu kapsamda evi olmayan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği içerisinde yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.
 
Bakan Elvan; “İnşaatlar %20 Oranında Tamamlandığında Hak Sahiplerine Dağıtımları Yapılacaktır”
 
Konuşmasına “Mersin genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na; Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesinde 41 bin 864 metrekare, Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesinde 22 bin 217 ve 85 bin 472 metrekare, Toroslar İlçesi Işıktepe Mahallesinde 54 bin 179 metrekare, Tarsus İlçesi Kalburcu mahallesinde 361 bin metrekare arsa tahsisi yaptık” sözleriyle devam eden Bakan Lütfi Elvan, proje çalışmasının ardından ihaleye çıkılacağını, inşaatlar %20 oranında tamamlandığında ise hak sahiplerine dağıtımlarının yapılacağının altını çizdi. Bakan Elvan bugüne kadar yakından takip ettiği konuyla ilgili çalışmaları bundan sonra da titizlikle takip edeceğini belirtti.
 
Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada, söz konusu Mersin olduğunda her zaman ilin tüm dinamiklerini, ayrım gözetmeksizin her türlü desteği sağlaması, bugün emeklilerimiz ile buluşması ve emeklilerimizin konut hayallerinin gerçekleşmesinde TOKİ’yi seferber etmesinden dolayı Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a şükranlarını sundu.
 
Programda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Dernek Başkanı Cemal Akbudak  da birer konuşma yaptı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti