BAŞKAN DİNÇER TARSUS’TA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

BAŞKAN DİNÇER TARSUS’TA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

04 Mart 2017 Cumartesi, 11:57
BAŞKAN DİNÇER TARSUS’TA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU
-

İlçede kurulu 17 meslek odası başkanıyla bir araya gelen Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB kredileri, sicil affı ve kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere gündemdeki konuları paylaştığı oda başkanlarıyla üyelerin çözüm bekleyen sorun ve beklentileri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
 
Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bahri Şentürk, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman, Tenekeciler ve İnşaat Malzemesi Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez, Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Özbaşoğlu, Fırıncılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Ateş, Tuhafiyeciler Züccaciyeciler Odası Başkanı Hüseyin Özkır, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş,Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak,Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Nurettin Taş, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Doğan Kocabaş, Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık, Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci, Briketçiler Odası Başkanvekili Erdal Turgut katılım gösterdi.
 
Birlik Başkanı Talat Dinçer, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB kredileri hakkında bilgi vererek, “ KOSGEB 2017 yılı öncesi 50 bin lira üst limitli kredi imkanı sunmuştu. Bizler ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmeler yaparak bu kredilerin limitinin düşürülüp, tabana yayılması esas alınarak küçük işletmelerin yararlanması imkanı sağlanması konusunda görüş belirtmiştik. Bakanlık bizlerin bu görüşünü göz önünde bulundurup, ikinci bir kredi imkanı tanıdı. 10-20 Şubat tarihleri arasında KOSGEB veri tabanına kayıt yapan 450 bin esnaf sanatkara 20 bin liradan başlamak üzere 50 bin üst sınırlı bir yıl geri ödememiz sıfır faizli imkanı tanıdı. Bu konuda siz oda başkanlarımızın krediyi kullandıran bankalarla görüşerek, üyeleriniz bu kredilerden yararlandırılması konusunda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyorum” dedi. Konuşmasının devamında sicil affı konusuna da değinen Başkan Dinçer, “Sicil affı istediğimiz gibi çıkmadı. Bizler beyaz bir sayfa bekliyorduk ama maalesef yine bankaların insafına bırakıldık. Bankalar borcunu ödese dahi geçmişindeki takipler ve ödemelerdeki aksaklıklar nedeniyle maalesef sicil affını göz ardı ediyor” dedi.
 
Kayıt dışı konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “Tarsus 18 meslek odamız ve 20 binin üzerinde esnafımızın bulunduğu bir ilçemiz. Maalesef burada da kayıt dışı her konuda ön plana çıkıyor. Kayıt dışının önüne geçilmesi amacıyla sadece Tarsus’ta görevlendirilmek üzere iki denetim elemanını birlik bünyesinde istihdam edeceğiz. O iki personelimiz siz oda başkanlarımızın belirlediği korsan işyerleri başta olmak üzere esnafımızın kazancına haksız ortak olan kayıt dışı ekonomiye karşı mücadeleyi yaparak bunları kayıt altına alacak ve esnafımızı kayıt dışına karşı korumak adına gereken çalışmaları yapacak” şeklinde konuştu.
 
Yine ilçede dağınık durumda olan odaları tek çatı altında toplama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Dinçer, kısa süre içerisinde gereken çalışmaları yaparak, bu projelerini hayata geçireceklerinin altını çizdi. Başkan Dinçer ayrıca Kemalpaşa Mahallesinde yapılacak olan 2. Etap sanayi sitesi ile ilgili Tarsus Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde nihai kararın alınarak üyelerin bilgilendireceğini sözlerine ekledi.
 
Başkan Dinçer daha sonra oda başkanlarının sorunlarını tek tek dinleyerek not etti ve çözümü konusunda gereken hassasiyeti göstereceği bilgisini verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti