Başkan Kocamaz, “Dört Gündür Türk Dünyası Karacaoğlan Etrafında Birleşti”

15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, son gününde yurtdışından gelen şairleri ve ozanları ağırladı.

28 Nisan 2017 Cuma, 14:39
Başkan Kocamaz, “Dört Gündür Türk Dünyası Karacaoğlan Etrafında Birleşti”
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Nihat Aşçı, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Şair ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Başkanı Mustafa Doğan, Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Görkem, Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Nilgün Çıblak Coşkun, Mersin Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Veysi Çalışkan, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sidar, Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Kuzeci, Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve çok sayıda Mersinli şiir sever katıldı.

24 Nisan’da başlayan 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın son gecesinde Türk Dünyasından Mersin’e gelen şairler, Mersinlilere unutulmaz bir şiir ziyafeti sundu.

Yurt dışından davet edilen şair ve ozanların sahne aldığı gecede, program başlamadan önce Karacaoğlan Araştırma Ödülü’nü alan Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Başkanı Prof. Dr. İsmail Görkem’e Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Karacaoğlan heykelciği verildi.
Prof. Dr. Görkem’in ödül konuşmasının ardından 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları sahnesinde, Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Kuzeci, Bulgaristanlı sanatçı Nasuf Remzi Dail, Kosovalı sanatçı AgimFlsar, Kazakistanlı sanatçı AssemZhumagazina, Güney Azerbaycanlı sanatçı FarhadShidfar, Kırgızistanlı sanatçı DilkumarZholdoshova, Azerbaycanlı sanatçı Aşık Toğrul, Çuvaşistanlı sanatçı NikolaiFomiriakov ve Rusya Federasyonu Sibirya Bölgesi’nden katılan Sibirya Şor Türkü Olga Tannagasheva sahne alarak, Mersinlilere unutamayacakları bir gece yaşattılar.

Çuvaşistan’dan gelen sanatçı Fomiriakov, Başkan Kocamaz’a kendi yaptığı müzik aletinden hediye etti. 
Başkan Kocamaz, 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın son gecesinde, “Türk Dünyası, dört gündür Karacaoğlan etrafında birleşti, gönülleri coşturdu ve Türk dilinin güzelliklerini sundu. Bizim ana gayemiz Türk Dünyasını bir araya getirmek ve en büyük idealimiz ortak bir alfabe oluşturmak. Burada da hepimiz gördük ki; aynı soydan gelmiş insanların birbirini anlamakta zorluk çektiği aşikâr. Ama bizler üzerimize düşeni yaparsak, herkes üzerine düşeni yaparsa belki bizler yüz yüze anlaşmakta zorlanıyoruz ama bizden sonraki nesiller en azından birbirini daha yakından tanımış olacaktır. Ben dört gündür bu mekanı şereflendiren şairlerimize, ozanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu organizasyonun başından bu yana bayraktarlığını yapan değerli Kudret Ünal’a da teşekkür ediyorum. Sizlere de sanatçılarımızın, şairlerimizin ve ozanlarımızın ortaya koyduğu performansa destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz de inşallah Mersin’den olumlu intibalarla ayrılacaklar ve Mersin’in gönüllü fahri elçisi olacaklar” dedi.

Müzik dinletilerinin ve şiirlerin ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri yurt dışından gelen sanatçılara günün anısına Karacaoğlan heykelcikleri hediye etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”