Başkan Kocamaz, “Festivaller Kadar Festivallerin Yaşatılması da Önemli”

Ulusal ve uluslararası alanda Mersin’in sesi olmaya devam eden ve bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

25 Nisan 2017 Salı, 13:56
G: 25.04.2017 - 13:57
Başkan Kocamaz, “Festivaller Kadar Festivallerin Yaşatılması da Önemli”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toplantıda etkinliğin tanıtımı yapılırken, festival yürütme kurulu ve destekleyicileri tarafından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.


Zengin sanatçı kadrosu ile Mersinlilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunan ve bu yıl 16. kez sanatseverleri bir ayara getirecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım ve bilgilendirilme toplantısı yapıldı. 
Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanlığını üstlenen Selma Yağcı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, festivale destek veren sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile basın mensupları ve sanatseverler katıldı.


Yapılan toplantıda 16. Uluslararası Mersin Müzik Festivali’nin tanıtım filmi gösteriminin ardından protokol üyeleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Festivallerin kentler için çok önemli olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, festivaller kadar, festivallerin yaşatılmasının da bir o kadar önemli olduğunu ifade etti. Mersin’in çok kıymetli bir kent olduğunu ve kültürel faaliyetleri geliştirmek ve sürekliliğini sağlamak için en önemli etkenin Mersin ortak paydasında buluşmak olduğunu vurguladı.


Mersin’in önemli festivallerinden olan Narenciye Festivali’nin iki yıldır yapılmamış olmasının kent için büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Narenciye Festivali’nin iki yıldır yapılmamış olması büyük bir kayıp. Festival yapılmalı ancak Narenciye Festivali’nde üreticimiz de yer almalı. Eğer bu festivalin üreticimize bir faydası olmayacaksa ve sadece eğlence amacıyla yapılacaksa bu işte bir yanlışlık var demektir. Ben festivalin bu yıl Narenciye Sempozyumu ile bütünleştirilerek yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu gibi etkinliklerde özellikle sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere finansman kısmında gönülsüz bir tutum sergileniyor. Mersin her yönüyle tanıtılması gereken bir kenttir. Bizim özellikle bu alandan birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var” dedi.
 




Köklü bir kültür tarihi olan Mersin’in ve Mersin halkının etkinliklerin en kapsamlısını hak ettiklerini ifade eden Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı,  “Bu yıl 16.’sını düzenlediğimiz, halkımız için yaptığımız ve çok büyük bir destek bulduğumuz bir festivali yeniden hayata geçiriyoruz. Mersinimizin halkı bu festivali hak ediyor. Halkımız hep güzeldi. Hep en güzel şeyleri hak ediyordu. İdarecilerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler bu işin gönüllü neferleriyiz”  dedi.
Basın toplantısında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yapılacak Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin kentin önemli bir değeri olduğunu ifade ederek, destek çağrısında bulundular.

 


16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, sanatseverleri bu yıl da zengin bir repertuvar ile karşılayacak. Yurtiçi ve yurtdışından gelen yıldız isimler ile önemli müzik gruplarının da içinde yer aldığı festival, 05-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mersin’in önemli tarihi mekanlarında gerçekleştirilecek. Etkinliklerde cazdan, klasik batı müziğine uzanan çeşitlilikte bir repertuvar sanatseverler için seslendirilecek. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti