Başkan Kocamaz, “İtfaiyecilik Çok Kutsal Bir Görev”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İtfaiye Haftası münasebetiyle düzenlenen öğle yemeğinde itfaiye çalışanları ile bir araya geldi.

26 Eylül 2016 Pazartesi, 17:23
G: 26.09.2016 - 17:27
Başkan Kocamaz, “İtfaiyecilik Çok Kutsal Bir Görev”
-


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İtfaiye Haftası münasebetiyle düzenlenen öğle yemeğinde itfaiye çalışanları ile bir araya geldi.


Yemeğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın ve itfaiye çalışanları katıldı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasında itfaiye çalışanlarına gayretli ve fedakarca yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek,“İtfaiye, belediyeciliğin en önemli temsil noktalarından biridir. Özellikle dar ve zor alanlarda vatandaşın imdadına yetişen, onların sıkıntısını ortadan kaldırmaya çalışan önemli bir birimdir. Ateşle mücadele ediyorsunuz. İnsanların canını, malını hayatlarını korumak için gayret ediyorsunuz. Dolayısıyla yaptığınız hizmet çok kutsal bir hizmet. Bugüne kadar gayretli ve fedakarca yaptığınız hizmetler dolayısıyla hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnsanların umutla beklediği, ‘Acaba canımı, malımı kurtarabilir miyim?’ dediği anda onlara çare olmaya çalışıyorsunuz” dedi.


Her geçen gün İtfaiye Teşkilatı’nın araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Tabi takdir edersiniz ki Adana’dan Antalya’ya kadar olan bir bölgede, bir iki yıl içerisinde tüm ihtiyaçları ortadan kaldırma şansımız yok. Mümkün olduğunca işimizi en iyi şekilde yapmak mecburiyetindeyiz. Tüm ilçelerde konuşlanmış durumdayız. Geçmişte ilçe belediyeleriyle yürütülmeye, miadı dolmuş araç gereçlerle sürdürülmeye çalışılan bu hizmetler, Büyükşehir şemsiyesi altında Mersin genelinde en iyi şekilde verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.


Orman yangınlarının en fazla rahatsızlık duydukları konu olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Geçen hafta yaşadığımız, yaklaşık 10 ayrı bölgede ve aynı anda çıkan orman yangınları yüreğimizi dağladı. Giden orman belki tekrar gelir ama giden yılları ve kaybı yeniden tesis etmek, o bölgeleri yeniden orman haline getirmek zamanı kaybettirmiş oluyor” şeklinde konuştu.


Başkan Kocamaz, konuşmasının sonunda el ve gönül birliği ile dayanışma içeresinde kutlanan İtfaiye Haftası’nın insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek, herkese teşekkür etti.
 

 



 

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”