Başkan Kocamaz, “MESKİ Tarihinde Görülmemiş Bir Hizmet Atağı İçerisinde”

Silifke sahillerini mavi bayrak standardına ulaştırmak amacıyla kapasite artırımı ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanan Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

15 Haziran 2017 Perşembe, 07:11
Başkan Kocamaz, “MESKİ Tarihinde Görülmemiş Bir Hizmet Atağı İçerisinde”
-


Ramazan ayının gelmesi ile beraber ilçelerde Ramazan etkinlikleri ve açılış programlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesinde gerçekleştirdiği açılış programı kapsamında Silifke sahillerini mavi bayrak standardına ulaştırmak amacıyla kapasite artırımı ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanan Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.


3.600 m3/gün olan mevcut kapasitesi yetmediği için MESKİ tarafından kapasitesi 6.800 m3/gün olacak şekilde ekipmanları revize edilen arıtma tesisinin açılışı ilçede sevinçle karşılandı.


Tören, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, Ülkücü İşçiler Derneği Silifke Şubesi Başkanı Metin Arayıcı, Atakent Mahalle Muhtarı Alper Doğan, meclis üyeleri ve çok sayıda Silifkelinin katılımıyla gerçekleşti.


Açılış programında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra MESKİ tarafından da ilçelerde bir hizmet atağına gidildiğini ifade etti. Başkan Kocamaz, kapasite artırımı yapılan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “MESKİ kuruluşundan bu yana tarihinde hiç görülmemiş şekilde bir yatırım atağı içerisine girdi. MESKİ 750 araçla vatandaşlarımıza hizmet üretiyor. 2017 yılında MESKİ olarak 31 adet proje ihalesi yaptık. Büyük bir kısmı ihaleye çıkılmış durumda. Arıtma tesislerimizi bir bir hayata geçiriyor, mevcut arıtma tesislerimizin kapasitesini artıyoruz. Denizlerimizi mavi bayraklı hale getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Her zaman dediğimiz gibi sekiz ilan edilmiş turizm bölgemiz var. Bu bölgeleri ön plana çıkarmak ve yatırımların gerçekleşmesini sağlamak için bu çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” dedi.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise yaptığı konuşmada Silifke’nin çok önemli bir sahil şeridine sahip olduğunu ancak Silifke genelinde yaşanan arıtma sonunu nedeniyle bölgenin değerlendirilemediğini ifade etti. Başkan Turgut konuşmasında, “Çok değerli koylarımız ve plajlarımız var. Özellikle Atakent çok önemli bir konuma sahip. Arıtma sorunu, bizim uzun yıllardır yaşadığımız bir sorun. Bugün Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırıldı. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız ilçelere hizmet ederken her ilçeye eşit hizmet veriyor. Hiçbir ayrım yapmıyor. Uyum içerisinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” ifadelerine yer verdi.


Atakent Mahalle Muhtarı Alper Doğan ise bir teşekkür konuşması yaparak, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye mahallede yapılan hizmetler ve eksikliklerin tamamlanması için sarf edilen yoğun çabalarından dolayı teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, kapasite artırımı yapılan tesis incelendi.  
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti