Başkan Kocamaz Orucunu Silifkeliler İle Birlikte Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ilçelerde düzenlediği iftar programlarında Ramazan ayının manevi ruhunu, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sürdürmeye devam diyor.

15 Haziran 2017 Perşembe, 07:38
Başkan Kocamaz Orucunu Silifkeliler İle Birlikte Açtı
-

Ramazan etkinliklerinin 18’inci gününde, Silifkeli vatandaşlar ile bir araya gelerek orucunu açan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar öncesinde alana gelerek, masaları tek tek dolaştı ve Silifkeli vatandaşlar ile sohbet etti.


Silifke Belediyesi Tören Alanı’nda gerçekleştirilen iftar programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP Mersin 23. Dönem Milletvekili Kadir Ural, MHP Mersin 24. ve 25. Dönem Milletvekili Ali Öz, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ve il yönetim kurulu üyeleri, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda Silifkeli vatandaş katıldı.
Okunan ezan ve dualar eşliğinde oruçlarını açan Silifkeliler, Ramazan ayının ruhuna uygun hazırlanan etkinliklerle de Ramazan’ın maneviyatını yüreklerinde yaşadı.


İftar sofraları gelenekselleşti

İftar öncesinde konuşma yaparak, Ramazan ayının hayrını ve feyzini Silifkeliler ile aynı ortamda yaşamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Kocamaz, “30 Mart 2014 öncesinde, henüz Mersin Büyükşehir’de görev almazdan önce başlattığımız ve artık Büyükşehir marifetiyle geleneksel hale gelen bu iftar sofralarımız bundan sonra da bütün ilçelerimizde insanlarımızı bir araya getirmek, gönüllerini birleştirmek ve Ramazan’ın bereketinden faydalanmak düşüncesiyle devam edecek” dedi.
“Bu topraklar üzerinde yaşayan herkese eşit mesafedeyiz”
Ramazan ayının tokun acın halinden anladığı, insanların paylaşım ve dayanışma duygularını geliştirdiği önemli günlerden bir tanesi olduğunun vurgusunu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bizler Türk milletinin bir ferdi olarak ve inancımızın gereği olarak bu topraklar üzerinde yaşayan herkese eşit mesafedeyiz, herkesi eşit şekilde kucaklıyor ve bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi ülkenin birlik ve beraberliğine herhangi bir kastı olmadığı sürece, şanlı al bayrağın altında bizlerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğu sürece başımızın tacı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“Birbirimize hemhal olmak mecburiyetindeyiz”
İslam Âleminin kötü günlerden geçtiği bu zamanlarda insanların her zamankinden daha fazla birbirlerine sahip çıkmalarının gerekliliğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Gerçekten İslam Âleminin çok perişanlık geçirdiği bir dönemde ülkemizin adeta tüm dünyada yalnızlığa itildiği bir dönemde her zamankinden çok daha fazla birbirimize sahip çıkmak, birbirimize hemhal olmak, birbirimize olduğunca destek vermek, kaynaşmak, bütünleşmek mecburiyetindeyiz. Onun için bu Ramazan ayı çok önemli ve iftar sofralarının anlamı çok büyük. Ben ülkemizde birlik ve beraberliğin pekişmesine, yardımlaşma duygularının daha da gelişmesine vesile olması düşüncesiyle sizlere buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün burada barış ve huzur içerisinde bir araya geldiğimiz gibi inşallah 10 gün sonra ulaşacağımız Ramazan Bayramı’na da yine hep birlikte kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayının manevi ikliminin tüm Mersin genelinde ve ilçelerinde yaşatılması için gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının mübarek havasını ve bereketini yaşatmak adına gerçekleştirilen etkinliklerde de vatandaşların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.
Silifke ilçesinde yapılan iftarın ardından Şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş "Biz Türkiye'yiz" konseri gerçekleştirirken, Davut Can Akyüz ve Aşık Sefai Silifkelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Programda Yunus Emre ve Mevlana’yı canlandırarak tasavvufi şiirleri seslendiren Sezai Yeşilyurt’un ardından sema gösterisi de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti