Başkan Kocamaz Oryantiring Şampiyonlarını Ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda 10 madalya kazanan Mersin Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ile kulüp yöneticilerini ağırladı.

20 Mart 2017 Pazartesi, 17:13
Başkan Kocamaz Oryantiring Şampiyonlarını Ağırladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü sporcu ve antrenörleri, 4 Mart 2017 tarihinde 296 sporcunun arasından 10 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde en fazla madalya kazanan kulüp sporcuları ve antrenörler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Nuri Dağdelen, “Belediyemiz her yönden bizlere destek oluyor. Oryantring bildiğiniz gibi daha yeni bir branş ve doğa sporu olma özelliği ile de farklı bir spor dalı. Türkiye’de de yeni ama Mersin’de desteklerinizle büyümeye başladık. En büyük organizasyonu yaptık. En kalabalık sporcu kitlesi bizim bölgemizdeydi. Belediye dışında kimseden destek almadan turnuvayı aldık ve çocuklarımız önemli başarılar elde ettiler. Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonlarımız ve derecelerimiz var. Öte yandan Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilk kez bir oryantring parkuru yine belediyenizin spor tesislerinde yapıldı. Birçok destekleriniz var. Sizlerin bu destekleri ile Mersin’in adının oryantiringde başarı ile anılmasından gurur duyuyoruz. Daha kırsala inerek eğitim kampları da düzenleyerek yine sizlerin desteği ile bu spor branşını hem şehrimizde daha da geliştirmek, hem de daha büyük başarılar kazanmak istiyoruz.  İtiraf etmemiz gerekiyor ki belediye desteği olmadan başarı kazanılmıyor. Amatör anlamda belediyelerin spora verdiği destek konusunda da kendimizi şanslı görüyoruz. Desteklerinizle daha da ileriye geçerek bu sporu geliştireceğimize ve büyük başarılar kazanacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Kocamaz: “Gençlerimize önemli görevler düşüyor”
 
Sporcuları ve antrenörleri başarılarından dolayı tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da “Mersin’in isminin başarılarla duyulması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Sadece sporda değil her konuda bizler birer emanetçiyiz. Bu ülkenin gerçek sahibi gençler ve gençler de ülkelerine sahip çıkarak kendi geleceklerini hazırlayacak. Ülkemiz kurtuluş savaşında çok büyük bir mücadele verdi. Aziz Atatürk’ün önderliğinde Osmanlı’nın küllerinden doğarak büyük Türkiye Cumhuriyeti oldu. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Aziz Atatürk de ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ demiş. O yüzden gençlerimiz bir taraftan spor, bir taraftan bilim ve eğitimle uğraşırken milletimizin manevi değerlerine sahip çıkmaları da en büyük arzumuz. Tarih boyunca milletimizin sayısız düşmanı oldu. Özellikle gençlerimizin bu tehlikelere karşı uyanık olması lazım. Elbette spor barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü ve dayanışmadır. İçinde yarışma da vardır. İşte bu yarışın barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü adına yapılması çok önemli. Gençlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Geleceğin sahibi gençlerimizdir. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu bilerek hareket etmeleri gerekiyor. Ben gençlerimizin fırsat verildiğinde önemli başarılara imza atacaklarını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sporun her türlüsüne destek verdiklerini de belirten Başkan Kocamaz, “sporu seviyoruz ve insanları birleştiren en önemli aktivite olduğunu düşünüyoruz. İnsanların rengi kökeni dünyaya bakışı farklı olabilir ama spor adına aynı takım etrafında birleşebilir. Onun için spor sınırları bile aşan bir olay” dedi.
 
Başkan Kocamaz kendisine desteklerinden dolayı teşekkür eden ve çiçek takdim eden sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”