Başkan Kocamaz Sıra Gecesinde Çiğ Köfte Yoğurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de 4. Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programların 12. gününe sıra gecesi damgasını vurdu.

09 Haziran 2017 Cuma, 11:00
Başkan Kocamaz Sıra Gecesinde Çiğ Köfte Yoğurdu
-

Ulu Camii meydanında binlerce kişinin oruçlarını açması ile başlayan etkinlikler gece boyu devam etti. Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen sıra gecesine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sahneye çıkarak Urfa usulü çiğ köfte yoğurdu.
 

Ulu Camii meydanında tasavvuf şiirleri ile huşu içerisinde iftarı bekleyen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim kıratı dinleyerek huzur buldu. Okunan ezan sonrası iftarını yapan vatandaşlar iftarın ardından Feshane evlerinin bulunduğu alana geçerek eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi.
 

Amfi Tiyatro etkinlik alanında gerçekleştirilen Hacivat-Karagöz muhaveresi ardından gerçekleştirilen evet-hayır yarışması ile çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı. Osmanlı macunu ikramının yapıldığı Amfi Tiyatro’da keyifli vakit geçiren ve alanı dolduran Mersinli vatandaşlar, heyecanla sıra gecesi ekibinin sahne almasını bekledi.


 

“Başkan Kocamaz sıra gecesinde çiğ köfte yoğurdu”
 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in de katıldığı etkinlikte, sahne alan sıra gecesi ekibi seslendirdiği türkülerle alanı dolduran kalabalığa müzik ziyafeti sundu.
 

Yöresel türkülerin seslendirildiği gecede, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sıra gecelerinin değişmez geleneği olan Urfa yöresi usulü çiğ köfte yoğurdu. Çiğ köfte yoğrulurken gece boyunca Urfa türkülerini seslendiren sıra gecesi ekibi izleyenlere neşeli bir akşam yaşattı. Zaman zaman coşkulu kalabalığın da eşlik ettiği türkülerin söylendiği gecede alanı dolduranlar gece geç saatlere kadar eğlendi.
 

Türküler eşliğinde halayların çekildiği gecenin sonunda MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk eşsiz türküleri ile etkinliği şenlendiren sıra gecesi ekibine çiçek hediye ederek teşekkürlerini iletti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı