Başkan Kocamaz, “Türkiye Ve Dünyaya Yeni Şampiyonlar Kazandıracağız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Çamlıyayla ayağı tarihi Kırkpınar Güreşlerini aratmadı.

30 Ağustos 2016 Salı, 10:51
G: 30.08.2016 - 10:57
Başkan Kocamaz, “Türkiye Ve Dünyaya Yeni Şampiyonlar Kazandıracağız”
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Çamlıyayla ayağı tarihi Kırkpınar Güreşlerini aratmadı.

Çamlıyayla Zevzek Tepesi’nde kurulan er meydanında 310 sporcu mücadele etti.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalara, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çamlıyayla Kaymakamı Abdurrahman Çiftçi, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Jandarma Komutanı Cahit Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İslam Sarı, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Kudret Özdemir, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Eren Gür, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“Bizler Ata Sporumuzu Yaşatacağız”
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin vatanına sahip çıkmak için verdiği mücadelenin her dönemde devam edeceğini belirterek, “1071’de başlayan Anadolu macerası 30 Ağustos 1922’de taçlanmış, o dönemde yedi düvel olarak Anadolu’yu işgal edenlere gerekli cevap verilmiş ve Türklere ait olan bu topraklar yeniden Türklere devredilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiysek, bundan sonra da bu toprakta yaşayan insanlar olarak vatanı, bayrağı, ezanı korumaya azimliyiz” dedi.
 
Konuşmasının devamında millet olmanın, vatana, bayrağa sahip çıkmakla beraber gelenek ve göreneklere de sahip çıkmakla olacağını ifade eden Başkan Kocamaz, “Millet olmak, bu vatana, bu ülkeye gönülden bağlanmaktır. Örf ve adetlere sahip olmak ve sahip çıkmaktır. Ata sporumuza sahip çıkmaktır. Biz Tarsus’ta 20 yıl boyunca ata sporumuza sahip çıktık ve son iki buçuk yılda Tarsus’ta başlatılan ve geleneksel hale gelen bu kültürü Mersin’de de yaygınlaştırmak istiyoruz. Maalesef Yörükler bile bu ata sporumuzu unutmaya yüz tutmuş. Ama biz ata sporumuzu yaşatacağız. Türkiye ve dünyaya yeni şampiyonlar kazandıracağız” şeklinde konuştu.
 
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hazırlanan etkinlerin konser bölümlerinin ülke gündeminde olan terör olaylarından dolayı iptal edildiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mersin’in her yerinde 30 Ağustos’a yakışır bir program hazırladı. Ne yazık ki terör olayları ve şehit haberlerinden dolayı konser kısmı iptal edildi. Sadece Cizre’de önceki gün polislere yapılan saldırıda 11 polisimizi kaybettik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hükümete de sesleniyorum. Artık bahanelere sığınmayı bırakıp, teröre bulaşan, bu millete silah sıkan kim varsa cezasını verin” dedi.
 
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can konuşmasında, “Bu güreş merasimlerimiz çok daha renkli olacaktı ancak, şehitlerimiz ve 15 Temmuz’daki hain saldırıların akabinde yaşananlar ile iptal edildi. Cenab-ı Allah ülkemizde birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere izin vermesin. Biz bir olduktan sonra, birlikte hareket ettiğimiz sürece bayrağımızı kimse indiremez, ezanlarımızı kimse susturamaz” şeklinde duygularını ifade etti.
 
İlçeye yapılan hizmetler ve ata sporuna verdiği önemden dolayı Çamlıyaylalılar adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, “25 Ağustos’tan itibaren Mersin’in ilçelerinden başlayan güreşler bugün Çamlıyayla’da bizlerle buluşuyor. İlçemize yaptığı hizmetler ve ata sporumuzu unutturmadığı için Burhanettin Kocamaz Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımız sayesinde Çamlıyayla tarihinde görülmemiş hizmetlere kavuştu. Tekrar kendisine şahsım ve Çamlıyaylalılar adına teşekkür ediyorum”dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından 13 kategoride mücadele eden sporcular, kendi kategorilerindeki rakipleri ile karşılaştı. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 96+ kg başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden Aydın Polatçı birinci olurken, Ferhat Binici ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Hikmet Karabulut ve Faik Sezgin paylaştı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi