BAŞKAN TUNA: “ENGELLİLERİMİZE HASSAS YAKLAŞIYORUZ”

Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen Engelliler Akademisi’nde eğitim faaliyetlerini yürüten Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi, düzenlediği istişare toplantısında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ağırladı.

20 Şubat 2017 Pazartesi, 18:21
BAŞKAN TUNA: “ENGELLİLERİMİZE HASSAS YAKLAŞIYORUZ”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyaz Ay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Engelli Dernekleri Başkanları ve engelli vatandaşların da katıldığı programda, engellilerin sosyal sorunları ve beklentileri tartışıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, dayanışma ve kaynaşma içerisinde olunduğu sürece tüm engellerin aşılabileceğini belirterek, programa katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, Toroslar Belediyesi olarak bu bilinçle çalıştıklarını ve engelli vatandaşların önlerindeki engellerin kaldırılması noktasında fiziki zeminler oluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Engelsiz yaşamın zeminlerini oluşturabilmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla, engelli vatandaşlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tuna: “Göreve geldiğimiz 13 yılda Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşünmeye ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli insanlarımız, çok hassas insanlardır. O yüzden bizde bu olaya çok hassas bir şekilde yaklaşıyoruz.4 bine yakın sokağımız vardı. Bunun 3 bin 700’ünde düşük banket uygulaması yaparak engelli vatandaşlarımızın, kaldırımlardan en iyi şekilde yararlanmalarına vesile olduk. Mersin’de AB projelerini hayata geçiren en önde olan belediyelerden bir tanesiyiz. Engellilerimize yönelik birçok proje yaptık. Bunlardan bir tanesi de Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi'dir. Bu proje ile görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar, masörlük, santral operatörlüğü, rehberlik ve serbest hareket etme gibi 5 dalda eğitim verdik. Diğeri de Yunanistan’ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğümüz Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi Projesi’dir. Türkiye genelinde 12 belediyenin yürütmeye hak kazandığı ve belediyemizin de yer aldığı İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nde (İSKEP) belirlediğimiz dezavantajlı gruplarımızdan bir tanesini de Engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. İSKEP projesi kapsamında da engellilerimize iş kapısı oluşturmak suretiyle ortak çalışmalar yaptık  ve engelliler akademisini hayata geçirdik. Bölgemizde yaşayan 300 bine yakın insanımızdan engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık ve hizmetlerimizi bu doğrultuda şekillendirdik. Benim de her  zaman söylediğim bir sözüm var. ‘Yoldan en iyi geçenler ardından gelenlere engel bırakmayanlardır’Amacımız, tüm engellilerimizin önündeki engelleri ortadan kaldırmaktır”dedi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar, tek tek söz alarak talep ve önerilerini iletirken, engellilerin her zaman yanında olan ve en büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya engelli vatandaşlar da sevgilerini yoğun bir şekilde göstererek, kendilerine sunduğu her türlü destekten dolayı teşekkür ettiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı