Başkan Tuna: “TORTEK, Bilginin En Güzel Paylaşıldığı Eğitim Merkezi Olmuştur”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.

31 Mart 2017 Cuma, 11:02
G: 31.03.2017 - 11:04
Başkan Tuna: “TORTEK, Bilginin En Güzel Paylaşıldığı Eğitim Merkezi Olmuştur”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
         Osmaniye ve Tozkoparan Mahallelerindeki  kurs merkezlerinde gerçekleştirilen programda;  takı tasarım, ahşap boyama, ev mefruşatı, sanayi makinaları, iğne oyası, gümüş takı işlemeciliği, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük branşında eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri ile çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna: “TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir projedir” dedi.


         Osmaniye Kurs Merkezindeki kurslara katılan kursiyer annelerin 3-6 yaş grubundaki çocuklarına yönelik açtıkları kreşi de ziyaret eden Başkan Hamit Tuna, burada çocukların yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı.
         62 mesleki eğitim sınıfında, 24 branşta verilen eğitimlerle TORTEK’in, bugüne kadar 17 bin kişiyi meslek sahibi yaptığını vurgulayan Başkan Tuna: “Belediye olarak ilçemizde fiziki mekanları iyileştiriyoruz ama sosyal belediyecilik alanında yaptığımız projelerimizi de her zaman önde tutuyoruz. Çünkü insanlarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu etmektedir. Bizim ilk göz ağrımız olan TORTEK projemizde 2005 yılında başlattığımız ve en çok övündüğümüz projelerimizden bir tanesi olmuştur. Usta öğreticilerimizin nezaretinde el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri satarak da aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Biz de Toroslar Belediyesi olarak kursiyerlerimizin önünü açmak adına ilçemizde çeşitli noktalarda satış merkezleri oluşturduk ve bununla ilgili zeminler de hazırlıyoruz. Yani böylelikle TORTEK’te üreten elleri oluşturmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. İşte TORTEK, bilginin paylaşıldığı bir merkezdir. TORTEK, el sanatlarından spora kadar her branşta verilen eğitimlerin yanı sıra birbirlerini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurulmasına vesile olan bir yapı haline de geldi” dedi.


         Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini her fırsatta dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Belediye olarak inadına üretim diyoruz. Göreve geldiğimiz 13 yılda hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarla İlçemizi Mersin’in parlayan yıldızı yaptık.Toroslar, şuanda herkesin yaşam yeri olarak seçtiği merkez ilçeler arasında en büyük ilçe konumuna gelmiştir.5 binlik imar planlarımızı da yaptığımız zaman gözne yolu aksına doğru şehrimizde çok daha güzel gelişmeler olacaktır” dedi.


 
Programda konuşan ev mefruşatı kurs hocası Saime Meydan, Başkan Tuna’nın her zaman yanlarında olduğunu belirterek: “Biz kocaman bir TORTEK ailesi olduk. Düzenlediğimiz bu sohbet toplantılarımız da geleneksel hale geldi. Başkanımız bizim her zaman yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Bir kursiyer bayan da Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederek: “Emekli oldum, ama evde oturmak istedim.Bölge dışında oturmama rağmen Toroslar Belediyesi’nin açtığı bu kurslara katılarak hocalarımızın özverileriyle yeni bir meslek öğreniyorum. Son derece mutluyum. Belediyemizin düzenlemiş olduğu eğitim seminerlerinden de çok memnunuz. Başkanımıza böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.


Başkan Tuna, konuşmaların ardından kursları tek tek gezerek, kursiyerleri  tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”