Belediyenin Arşivi Denize Döküldü, Büyükşehir Harekete Geçti

11 Ocak 2017 Çarşamba, 21:11
Belediyenin Arşivi Denize Döküldü, Büyükşehir Harekete Geçti
-

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal alanında bulunan Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığına ait selden zarar gören resmi evrakların bir kısmının yıkılan duvar nedeniyle oluşan moloz temizleme çalışmaları sırasında araya karıştığı ve Karacailyas Mahallesi’nin kuzeyinde dere kenarı stok alanına boşaltıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen belediye yetkilileri durumu polise haber vererek gerekli incelemeyi başlattıklarını vurguladılar.

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Bilindiği üzere 29 Aralık 2016 tarihinde ilimizde meydana gelen sel felaketi, pek çok bölgemiz gibi belediyemiz mallarına da zarar vermiştir. Özellikle Makine İkmal sahasında oluşan sel, hem makine ve teçhizatımıza, hem de belediye arşivimize ciddi zarar vermiştir.

Belediyemiz mal, teçhizat ve arşivinin gördüğü zarar ile ilgili gerekli tespitler yapılmıştır. Sel felaketinin Makine İkmal alanında yol açtığı zararların kamera kayıtları, fotoğrafları ve inceleme sonuçları belediyemizde bulunmaktadır.
 
10.01.2017 günü saat 19.00 sıralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal alanında bulunan Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığına ait selden zarar gören resmi evrakların bir kısmının yıkılan duvar nedeniyle oluşan moloz temizleme çalışmaları sırasında araya karışması ve Karacailyas Mahallesi’nin kuzeyinde dere kenarı stok alanına boşaltıldığı ihbarı alınmıştır. Alınan ihbar üzerine Genel Sekreter Yardımcısı, Zabıta Daire Başkanı, Fen İşleri Daire Başkanı ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı’ndan oluşan heyet, derhal belirtilen mahalle intikal etmiş, olayla ilgili emniyet güçleri ve savcılık haberdar edilmiştir. Evraklar mevcut halleriyle toplanarak incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiş, konuyla ilgili adli tahkikat başlamıştır.
 

Ayrıca olayın tespit edilmesinin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın yazılı talimatıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın başlattığı soruşturma devam etmektedir.

 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın başlattığı soruşturma tamamlanır tamamlanmaz sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Spekülasyonlara mahal bırakmamak ve halkımızı doğru bilgilendirmek adına bu açıklama yapılmıştır.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”