Bursa İş Güvenliği Firmaları Listesi

İşyerlerinde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıkları çalışanların sakatlanmalarına, çalışamaz hale gelmelerine ve hatta ölümlere neden oluyor.

20 Mart 2017 Pazartesi, 23:01
Bursa İş Güvenliği Firmaları Listesi
-

İşyerlerinde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıkları çalışanların sakatlanmalarına, çalışamaz hale gelmelerine ve hatta ölümlere neden oluyor. Bunun yanında üretimin aksamasına ve işverenin de maddi zarar görmesine neden oluyor. Bu nedenle işyerinde alınacak iş güvenliği ve sağlığı tedbirleri hem işverenler için hem de çalışanlar için hayati önem taşıyor. Ancak yasal zorunluluklar olmadığı zaman işveren bu tedbirleri alma konusunda yeterli hassasiyeti göstermiyor. İşte bu nedenle iş güvenliği konusunda çıkarılan yasa ve yönetmelikler çok önemlidir ve yasaları uygulamayan işverenler çeşitli para cezalarıyla karşılaşır. Bursa iş güvenliği tedbirlerinin uygulanması açısından en iyi durumda olan illerimizden biridir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına göre tüm işyerleri üretim faaliyetleri ve fiziki şartlarına göre tehlike sınıfına ayrılır. Alınacak tedbirler de tehlike sınıfına göre belirlenir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası işyerinde alınacak güvenlik önlemleri konusunda işverenleri sorumlu tutuyor. Sorumluluklarını yerine getirmeyen işyerlerine ise yüklü para cezaları veriliyor. İşverenler işyerinin tehlike sınıfına göre ve çalışan sayısına göre işyerinde belli sayıda ve belli sürelerle işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli bulundurmak zorundadır.
İşveren bu personeli işletme bünyesinde tam zamanlı çalıştırmak üzere istihdam edebilir. Ayrıca personel teminini ve diğer hizmetleri Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden alabilir. Osgb ler birden fazla işyerine İsg profesyonelleri temin edebilmektedir. Bursa OSGB listesi içinde hizmet veren Gözetim OSGB çok sayıda kamu ve özel işletmeye kaliteli, hızlı ve güvenli İSG hizmetleri vermektedir.

Bursa iş güvenliği firmaları yasada yer alan yükümlülükleri yerine getirerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki almış firmalardır. Firmaların işyerinde görevlendirdiği işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, işverenin görevlendirdiği teknik personelle birlikte işyerinde iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını yürütür. Bu hizmetler kapsamında ilk çalışma risk analizi ve risk değerlendirmesidir. Tehlike oluşturabilecek riskli durumlar tespit edilir ve işverene alınması gereken önlemlerle ilgili bir rapor sunulur. İsg personeli önlemlerin alınıp alınmadığını da takip eder. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanlara eğitimler verir, tatbikatlar yaptırır. Tüm bu hizmetlerin amacı işyerinde iş kazalarını en aza indirmek ve meslek hastalıklarını yok etmektir.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti