Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Patlama İle İlgili Açıklama Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de gerçekleşen hain terör saldırısı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

18 Ekim 2017 Çarşamba, 11:29
G: 18.10.2017 - 13:27
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Patlama İle İlgili Açıklama Yaptı
-

Mersin’in Yenişehir İlçesi Dikenliyol mevkiinde polis servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen patlama esnasında Ankara’da bulunan Başkan Kocamaz, terör saldırısı sonrası Mersin’e döndü. Başkan Kocamaz, döner dönmez yaralı polis ve vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada patlamada can kaybı olmadığı için sevindiklerini belirtirken, Mersin’i kana bulayan hainlerin emellerine ulaşamayacağını dile getirdi. Hainlerin Mersin’in huzur kenti kimliğine gölge düşüremeyeceklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Maalesef dün akşam şer odakları barış ve huzur kenti Mersin’imizi kana buladılar. Polis servis aracına bombalı saldırı düzenlediler. Çok şükür yaralılarımız olmasına rağmen can kaybımız yok. Bu kent bünyesinde barındırdığı tüm insanlarıyla mutlu ve huzurlu bir kent. Bu kent bütün kışkırtmalara karşı ketum davranan, ayrıntıları ve ayrılıkları kabul etmeyen, birlikte yaşamaktan rahatsızlık duymayan ancak bölücülüğe ve teröre karşı hassasiyetleri olan bir kent. Bu kent Mersin. Bu kent demokrasinin beşiği. Bu kent Cumhuriyetin bekçisi. Bu kent milli ve manevi hassasiyetleri olan bir kent. Bu kentten hain çıkmaz. Bu kentten bölücü çıkmaz. Bu kentten vatan ve millet düşmanları çıkmaz” dedi.


“Bu kent asla oyuna gelmeyecektir”

Mersin’in, 1. Dünya Savaşı sonrasında verilen hürriyet ve kurtuluş mücadelesinde (Karboğazı’nda) ilk kıvılcımın çakıldığı Kuvay-ı Milliye ruhu taşıyan önemli bir kent olduğunu da açıklamasına ekleyen Başkan Kocamaz, “Bizler bu kentli (Mersinli) olmaktan, bu kentte yaşamaktan, bu kente hizmet etmekten çok mutluyuz. Ve gurur duyuyoruz. Bizim, bu kentin, Mersin’in insanları olarak huzur ve mutluluk içinde yaşamamızdan rahatsızlık duyanlar bugün Mersin’imizi kana buladılar. Bu kenti kana bulayarak polis aracını patlatanlar şunu iyi bilsinler ki başaramayacaklar! Ve bu kentin huzurunu bozamayacaklar. Bu halk asil bir halk, mensubu olduğu Yüce Türk Milleti de asil bir millettir. Bu kent asla oyuna gelmeyecektir. Bu kent her zamanki asil duruşuyla terörün her türlüsünü lanetleyecek, birlik ve beraberliğini gösterecek, huzurunu bozmak isteyen hainlere fırsat vermeyecektir” diye belirtti.
“Tüm hainler ayağını denk almalı ve Yörüğün ayranını kabartmamalıdır”


Saldırıyı gerçekleştirenlerin Türk Milletinin bir ferdi olamayacağına da değinen Başkan Kocamaz, “Bizler öyle inanıyoruz ki; bu hain saldırıyı gerçekleştirenler Mersinli olamazlar. Bunlar Türk Milletinin bir ferdi de olamazlar. Bunlar olsa olsa nesebi gayri sahih, ne idüğü belirsiz, insanlıktan nasibini almamış her türlü hakareti hak eden aşağılık yaratıklardır. Bu hainlere söylenecek söz; Yörüklerin ayranını kabartmasınlar. Yörüğün ayranı kabarırsa sonuç ne olur? Bugünden hiç kimse kestiremez. Zira Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi son sözü Yörük ve Türkmenler söyler. Yörük ve Türkmenler maç bitti demeden bu maçlar bitmez. Tüm hainler ayağını denk almalı ve Yörüğün ayranını kabartmamalıdır!” ifadelerine yer verdi.
Türk Milletine ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek açıklamasını bitiren Başkan Kocamaz, “Bu vesile ile Mersin’imizde ve tüm ülkemizde gece gündüz demeden büyük fedakârlıklar ve cansiperane gayretlerle güvenliğimizi sağlayan Emniyet camiamıza, yaralı polislerimiz ile sivil vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, Yüce Yaradan’dan acil şifalar diliyorum. Allah kötülere ve şer güçlere, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Mersin’imizi, ülkemizi ve tüm halkımızı böyle musibetlerden korusun. Allah böylesine hain bir saldırıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın, hainlere de fırsat vermesin. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi.


Yenişehir İlçesi’nde bulunan Dikenliyol mevkiinde dün 17.20 sıralarında polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam ederken, patlama sonrası Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre patlamada 12 polis memuru yaralandı.
Patlama esnasında Ankara’da bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hain saldırı haberi sonrası Mersin’e dönerek hastaneleri ziyaret edip, yaralı polisler ve vatandaşların durumu hakkında bilgi aldı. Hastanede tedavi gören polislere ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini, ileten Başkan Kocamaz terörü lanetledi.
 



Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”