Büyükşehir Belediyesi Yangının Yaralarını Sarıyor

21 Ocak 2017 Cumartesi, 13:29
Büyükşehir Belediyesi Yangının Yaralarını Sarıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, bu sefer de geçtiğimiz günlerde evleri yangında zarar gören ve basın aracılığıyla yardım isteyen Emine ve Üryan Tekindağ ailesine eşya yardımı götürdü.

Ailenin ve basının yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Toroslar İlçesi’ne bağlı Selçuklar Mahallesi’nde evin oturma odasında çıkan ve diğer kısımlara da zarar veren yangının ardından 4 çocuk sahibi ailenin yaralarını sarmak amacıyla harekete geçti. Aileye 6 battaniye, gıda kolisi, oturma grubu ve 3 bazalı yatak yardımı yapıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha evlerindeki tadilat başlamadan eşyaları aileye ulaştırdı ve aile evleri kullanılamayacak durumda olduğu için eşyaları komşularının deposuna yerleştirdi.
 
Binanın ikinci katında geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saat 9 civarında çıkan yangın esnasında oğluyla birlikte oturma odasında uyuduklarını aktaran anne Emine Tekindağ, “Dumandan etkilenerek uyandık, rahatsızlandık, nefes alamıyorduk. Hemen camdan balkona atlayıp dışarıya çıktık. Dışarı çıktığımızda İtfaiye ekipleri gelmişti. Komşularımız çağırmış. Beni hastaneye ambulans götürdü ve eve geldiğim zaman her şey bitmişti. Dumandan etkilendiğim için bir süre hastanede kaldım, tedavi gördüm. Yangın oturduğumuz odada başladığı için bütün eşyalarımız yandı ve öteki odalar da isli olduğu için kullanılamaz hale geldi. Yangının olduğu sabah elektrikli sobayı yakmıştım ve elektrikli sobadan çıktığını tahmin ediyorum. Çünkü bütün sigortalar, evin elektrikleri yanmış. Elektrikçi getirdik, gösterdik, komple binanın elektriklerinin yandığını söyledi” dedi.  

Belediye Üzgün Olduğumuz Bir Dönemde Bizleri Mutlu Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yardım için anında geri dönüşte bulunulduğunu sözlerine ekleyen Emine Tekindağ, “Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere bugün yardım getirdi ve gerçekten çok duygulandım. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Üzgün olduğumuz bir dönemde bizi mutlu ettiler. İnşallah Allah her şeyin iyisini versin, çok sevindik, duygulandık” şeklinde konuştu.

Büyükşehir yangında evi yanan ailelere yardım ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tekindağ ailesi gibi evlerinde yangın çıkan ailelere yardım ediyor. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar İtfaiye ekiplerinin tuttuğu tutanakla birlikte Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe sunuyor. Dilekçe işleme alındıktan sonra ilk olarak sosyal hizmet uzmanları, olayın yaşandığı eve giderek, sosyal inceleme ve değerlendirme yapıyor. Yapılan değerlendirme sonrasında ailenin durumu da göz önünde bulundurularak, evdeki kişi sayısı, evin kira olup olmadığı veya ev sahibi olup olmadığı belirleniyor.

Ardından zayi olan eşyaların yerine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda bulunan eşyalar belirlenerek, depodan getirilen eşyalar aileye teslim ediliyor. Ayrıca dilekçe yazamayan aileler, eğer ihbarda bulunurlarsa ihbar sonrası elden bir dilekçe alan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yardım sürecini başlatıyor.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti