Büyükşehir Belediyesi, "Yürüyüş ve Bisiklet Sürmeye" Çağırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül’de kutlanılan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda vatandaşları yürüyüş yapmaya ve bisiklet kullanımını arttırmaya çağırıyor.

16 Eylül 2019 Pazartesi, 10:08
Büyükşehir Belediyesi, "Yürüyüş ve Bisiklet Sürmeye" Çağırıyor
-

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu yılın teması “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme” olarak belirlenirken, sloganı da “Birlikte Yürüyelim!” oldu. Büyükşehir Belediyesi antrenörlerinden Fatih Kaya, kentlerde sürdürülebilir ulaşım için vatandaşları, araçlara alternatif yolları kullanmaya davet ederken tavsiyelerde de bulundu.
Büyükşehir Belediyesi, her sene 16-22 Eylül tarihleri arasında sürdürülebilir kentsel ulaşımda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda vatandaşlara yürüyüş yapmaları ve bisiklet kullanımını arttırmaları konusunda çağrı yapıyor.
Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle 16-22 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle de farkındalığın arttırıldığı haftanın bu seneki teması “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme” olurken, sloganıysa “Birlikte Yürüyelim!” olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan antrenör Fatih Kaya, vatandaşlara yürüyüş ve bisiklet sürme çağrısı yaparak çeşitli uyarılarda bulundu.
İnsanları yürüyüş ve bisiklet sürmeye bekliyoruz
Kendisi de milli sporcu olan Fatih Kaya, sporun bir yaşam biçimi olması gerektiğini vurgulayarak, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın önemine değindi. İnsanlara yürüyüş ve bisiklet sürme çağrısı yapan Kaya, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu yılki temamız ‘Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme’, sloganımızsa ‘Birlikte Yürüyelim.’ Bu kapsamda biz, insanlarımızı spora ve hareketliliğe teşvik etmiş oluyoruz. İnsanlarımızın gelişen teknolojiden kaynaklı hareketlerinin kısıtlandığını tüm dünya görüyor. Araç kullanımı ülkemizde ve dünyada arttı. İnsanlarımızın bu kapsamda tabii ki hareketleri de kısıtlanmış oldu. Yürüyerek gidebilecekleri her yere artık araçla gider oldular. Bundan kaynaklı sağlık problemleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlarımızı her zaman yürüyüşe ve bisiklet sürmeye bekliyoruz” dedi.
Vatandaşlar, Büyükşehir’in KentBis uygulaması ile sahilde bisiklet sürebilirler
Kültürpark’ta bulunan KentBis noktalarından kiralanan bisikletler ile vatandaşlar hem sahilin tadını çıkarabiliyor hem de sağlıklı yaşam için adım atmış oluyor.
Sahilde Büyükşehir’in bisikletlerinin olduğunu belirten Kaya, insanların bunları kullanabileceğini ifade etti. Ayrıca Kaya, araç kullanımının çok olduğunu, bunun da tembelliğe ve hareketsizliğe yol açtığını söyledi. Çözümünün planlı, disiplinli ve bilinçli bir yaşamdan geçtiğini anlatarak, buna ulaşımı yürüyerek veya bisikletle sağlayarak başlanabileceğini vurguladı. Kaya, Mersin sahillerinin yürüyüşe elverişli olduğuna da değinerek, “Gideceğimiz yeri, yiyeceğimiz yemeği, içeceğimiz içeceği planlamalıyız. Sistemli yaşamak sağlığı doğurur, sağlığı getirir. Şehrimizin güzelliğini görüyoruz. Sahilimizde bisikletlerimiz var, insanlar bunları kullanabilirler. Çok kolay bir şekilde gidebilecekleri yere şehir içerisinde ulaşabilirler. İlla araçla gitmek zorunda değiller. İnsanlarımızı sahilimizin bu güzelliğini de kullanmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara tavsiyeler
Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kaya, şunları söyledi;
“İnsanlarımızdan isteğimiz; evden çıkmadan önce, uyandıktan sonra kesinlikle güzel bir kahvaltı yapmaları. Yarı aç olacak şekilde. Tam tok olmalarını istemiyoruz. Yarı aç olmalarını istiyoruz ve ısınma yapmadan kesinlikle evden çıkmasınlar. Ufak bir ısınmadan bahsediyorum. Tabii güçlü bir ısınma da istemiyoruz. Ufak bir ısınma yapıp ayak bileklerini çalıştırarak, kollarını, bellerini, bacaklarını, boyunlarını güzel bir şekilde ısıttıktan sonra evden çıkmalılar. Bu bir iki dakikalarını alacak bir şey. Yalnız güneşin sabah saat 10 gibi tamamen çıktığı, 12 gibi tam tepede olduğunu biliyoruz. Bu saatlere kalmasınlar. Olabildiğince güneş doğmadan önce ya da güneş battıktan sonra spor yapmalarını istiyoruz.”
İş yerlerine bisikletle gitmenin pratik yolları var
Vatandaşların şehir içindeki ulaşımlarını yürüyerek veya bisikletle sağlamalarıyla ilgili çağrı yapan Kaya, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Bisiklet kullanımında kesinlikle bisikletin frenleri kontrol edilmelidir. Doğru ayakkabı seçimiyle, yanımızda su ve gerekirse havlu peçete de bulundurarak gidebileceğimiz yere bisikletle ulaşabiliriz. Kundura gibi bir ayakkabıyla kesinlikle bisiklet kullanılmamalıdır. Ortopedik, doğru bir spor ayakkabı seçimiyle başlanabilir. Kişi, ‘Ben işe gidiyorum, o saatlerde nasıl spor yapacağım diyorsa’ yanında küçük bir çanta bulundurabilir. Bu çantaya kıyafetlerini, ayakkabısını koyup iş yerinde üstünü değiştirebilir ve sağlıklı bir şekilde işinin başına oturmuş olur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti