Büyükşehir, Mersinlilere Sel Uyarısını Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki cuma gününü cumartesiye bağlayan gece (BU GECE ve YARIN GECE) aşırı yağışların olacağını söyledi.

05 Ocak 2017 Perşembe, 18:49
G: 06.01.2017 - 17:34
Büyükşehir, Mersinlilere Sel Uyarısını Yaptı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki cuma gününü cumartesiye bağlayan gece (BU GECE ve YARIN GECE) aşırı yağışların olacağını ifade ederek, "Meteoroloji tarafından verilen bilgilere göre Mersini yarın yeniden bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabilir. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızda kriz masamızı şimdiden oluşturduk" dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, kısa bir süre önce Mersinlilerin hizmetine sunulan ve ihtiyaç sahiplerine umut olan aşhane ile selden zarar görenlerin imdadına yetiştiklerini belirterek, “Aşhanemizden yaklaşık 8 bin kişiye sıcak yemek ve temel gıda maddeleri ulaştırdık. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mersin’de yaşayan Suriyelilere de yardım elini uzattık. Selden zarar gören Suriyeli mülteciler Adanalıoğlu’ndaki bir düğün salonunda geçici olarak ikamet ediyorlar ve onların gıda ve sağlık ihtiyaçları da yine belediyemiz tarafından karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çokakoğlu, meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki cuma gününü cumartesiye bağlayan gece aşırı yağışların olacağını ve buna bağlı olarak olumsuz durumların ortaya çıkmaması için Büyükşehir Belediyesinin gereken tedbirleri aldığını kaydetti.

Çokakoğlu, “Meteoroloji tarafından verilen bilgilere göre Mersin hafta sonu yeniden bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabilir. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızda kriz masamızı şimdiden oluşturduk. Özellikle şehrin dört merkez ilçesinde konuşlandırdığımız araçlarla olası bir sel felaketini önlemeyi planlıyoruz. Valiliğimizle yaptığımız koordinasyon çerçevesinde 112 Acil’den gelen bilgilere de müdahale ediyoruz. Benzer şekilde MESKİ de gerekli önlemlerini aldı. Yani gece gündüz çalışacak şekilde Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız. Şu anda hala 60’a yakın motopomp ve 300’den fazla araçla şehrin bazı noktalarında çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.


Yaşanan sel nedeniyle meydana gelen zarar ve hasarların tespiti için Valiliğin çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Çokakoğlu, “Valiliğin öncülüğünde oluşturulan hasar tespit komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir süre sonra tamamlanacak ve AFAD’a bildirilecektir. Bizim altyapıdan zararımız Karayollarıyla yaptığımız tespit sonunda 37 milyon TL olarak belirlendi ve bildirildi. Ancak bu rakamlara kırsal alandaki yol zararları dahil değildir. Mersin’in afet bölgesi ilan edilip edilmeyeceği bu çalışmaların Valilik tarafından tamamlanıp Ankara’ya bildirilmesi sonucu netleşecektir” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
gürbet abrak
16:13
6 Ocak 2017 Cuma
yaptığınız hizmete memnuniyetle başarılar dilerim mersin için hayırlı olsun mersin alt yapı eskilerde kimse ilgilenmede şu andaki büyük şehir belediyemizin belediye başkanımıza başarılar dilerim mersin trafiği nasıl hızla düzen verildiyse alt yapıda eminim yapılacaktır yetkililere sesleniyorum evim sel suları altında kaldı 4örencimle ıslak zeminde yaşıyoruz sosyal yardımlaşma vakfına baş vurdum kaç gündür cevap alamadım yetkili kişilerden yardımınızı bekliyorum yetkili memürlar gördüler evin halini hiç bir şey kalmadı evimde kiraçiyim gidecek biryerimiz yok saygılar
88.227.20.69
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı