Büyükşehir’den Mut’a Hizmet Çıkarması

Ramazan ayının gelmesi ile beraber ‘Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir’ sloganıyla Mersin genelinde gerçekleştirdiği açılış ve temel atma programlarına ara vermeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın 17. gününde Mut ilçesinde üç hizmet töreni birden gerçekleştirdi.

15 Haziran 2017 Perşembe, 02:43
Büyükşehir’den Mut’a Hizmet Çıkarması
-

Mersin genelinde hayata geçirdiği hizmetlerle, ilçelerdeki eksikleri hızla tamamlayarak, ilklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği hizmetlerin açılış ve temel atma törenlerine hız kesmeden devam ediyor.
Son olarak Mut ilçesinde üç hizmet töreni birden gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ tarafından yapımı tamamlanan Aşağı Köselerli Mahallesi İçme Suyu Hattı açılışı, Mut Kesimhanesi temel atma töreni ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırım ve bordür çalışmaları tamamlanan dört caddenin açılışını gerçekleştirdi.
“Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele ederiz”
İlk olarak MESKİ tarafından yapımı tamamlanan Aşağı Köselerli Mahallesi İçme Suyu Hattı yenileme çalışmasının açılışı gerçekleştirildi.
İçme suyu tesisinin çok eski olması, deposunun bakımsız ve mahallenin birçok yerinde şebeke hattının bulunmaması nedeniyle sağlıklı bir şekilde su verilemeyen A. Köselerli Mahallesi’nde depo bakım onarımı tamamlanan ve şebeke projesi tamamen yenilenen içme suyu hattı vatandaşların hizmetine sunuldu.
Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, problemlerin çözümü ve eksiklerin tamamlanması adına gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Başkan Kocamaz, “Verdiğimiz her sözün, attığımız her adımın sonuna kadar arkasındayız. Yapabileceğimiz şeylerin sözünü veririz. Bu köyün suya ihtiyacı var, yola ihtiyacı var. Bu problem çözülsün denirse biz de bu sözleri verir, gerçekleştirmek için de sonuna kadar mücadele ederiz. Bizim şu andaki hizmet alanımız çok geniş. Sizler bizlerden dualarınızı eksik etmeyin, biz de sizlere hizmet üretelim. Bütün elemanlarımız gece gündüz ayakta, sizlere hizmet edebilmek için çalışıyorlar” dedi. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürece içerisinde Mut İlçesinde eksik olan birçok hizmetin hayata geçirildiğini söyleyen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Mut İlçemizde hizmetleri çok kısa bir sürede uygulamış durumda. Mersin ilinde içme suyu hattı yenileme çalışması ilk olarak Mut Aşağı Köselerli Mahallesi’nde gerçekleşti. Sayın Başkanımız sağlıklı içme suyu içemeyen ve asfaltı olmayan mahalle kalmayacak demişti ve sözünü tuttu. Kendisine Mutlu vatandaşlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Tören sonunda A. Köselerli Mahalle Muhtarı Abdurrahman Uyar da bir teşekkür konuşması yaparak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Mut Kilimi hediye etti. 
Mut Kesimhanesi’nin temeli atıldı
Düzenlenen hizmet törenleri kapsamında ilçeye hijyenik ve modern kesimhane hizmeti verecek ve günlük 30 büyükbaş, 130 küçükbaş kesim kapasiteli Mut Kesimhanesi’nin temel atma töreni de gerçekleştirildi.
722 m2’lik kapalı alan içerisinde hizmet verecek ve son teknoloji sistemlerle donatılacak olan kesimhanenin temel atma töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, temeli atılan Mut Kesimhanesi’ni en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade ederek, “Temelini attığımız bütün hizmetleri sözleşme süresinden çok daha önce bitiyoruz. İnşallah bu kesimhaneyi de erken bitireceğiz. Bizim zamana karşı bir yarışımız var. Başlanan hizmetleri en kısa sürede bitireceğiz. Bu tesisin inşa döneminde burada çalışacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu yolda hedefe de en kısa sürede ulaşırız inşallah” şeklinde konuştu.
Başkan Kocamaz, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırım ve bordür çalışmaları tamamlanan Karacaoğlan Caddesi, Hükümet Caddesi, Fatma Türkon Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nde incelemelerde bulunarak, Mut Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi’nde yapımı tamamlanan Yel Değirmeni’nin açılışına katıldı.  
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”