Büyükşehir'den Sosyal Belediyecilikte Annelere Özel Hizmet

Mersinlilerin hayatını kolaylaştıracak ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir hizmeti daha hayata geçirdi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba, 08:40
Büyükşehir'den Sosyal Belediyecilikte Annelere Özel Hizmet
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sosyal belediyecilik hizmetleri ile Türkiye’de örnekleri görülmeyen projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park içerisine yerleştirdiği emzirme odaları, bay-bayan tuvalet ve engelli bireylere özel yapılan prefabrik tuvaletleri ile Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan yine tam not aldı.
Mersin’e değer katan büyük projelerin yanı sıra, sosyal yaşamda vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulamaları da sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının hakkını vererek yeni hizmetleri hanesine eklemeye devam ediyor.
Son olarak Kültür Park içerisinde 4 ayrı noktaya 4’er adet prefabrik bay-bayan tuvaleti, emzirme odaları ve engelli kullanımına uygun tuvaletleri yerleştirilen Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınması ile beraber aileleri ve çocuklarıyla zaman geçirmek amacıyla parklara gelen vatandaşların hizmetine sunduğu prefabrik odalar ile yeni bir hizmeti daha Mersin’e kazandırdı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park’a yerleştirilen ve engelli kullanımına uygun tuvaletleri ile birlikte Mersin’i engelsiz bir kent yapma adına önemli bir hizmete daha imza attı. Park içerisine yerleştirdiği emzirme odaları ile parka gelen anneler rahatça çocuklarını emzirerek altlarını değiştirebiliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent halkının yoğun olarak kullandığı Kültür Parkı’nda, 4 farklı alanda bebek bakım ve emzirme odası oluşturarak, vatandaşların kullanımına açtı. Kültür Park’ta hizmete açılan ve 7 gün 24 saat kullanımda olan bebek bakım ve emzirme odası, annelere büyük kolaylık sağlıyor. Engelli vatandaşlar açısından oldukça kullanışlı olan tuvaletlerde ise rampa ve engelli yolu bulunuyor. 
Odaların içerisinde bulunan lavabo, klozet ve bebek bakım masası sayesinde anneler, rahat bir şekilde çocuklarını emzirerek, altlarını değiştiriyor. Yapılan bu hizmetten oldukça memnun kaldıklarını belirten anneler, ince düşünülmüş bu hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler. 
Büyükşehir’den parklara çeşme 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sıcakları da göz önünde bulundurarak sorumluluk alanı içerisinde bulunan parklara çeşme monte etmeye başladı. Ramazan ayı öncesinde başlayan çalışmalar kapsamında Atatürk Parkı içerisine monte edilen 11 adet çeşmeye ek olarak Kültür Park içerisine de çeşmeler monte ediliyor. 
Suya fazlasıyla ihtiyaç duyulan yaz aylarında aşırı sıcak ve nem dolayısıyla hem şehirde yaşayan vatandaşlar hem de gelen misafirleri düşünerek hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, parkta spor yapan, gezen insanların ihtiyaç duyduğunda su içmesi için parklara su çeşmeleri monte ediyor. Kültür Park içerisinde devam eden çalışmalar tamamlandığında toplam 39 adet çeşme Mersin halkının hizmetine sunulmuş olacak.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi