Çamlıyayla'da Yağmur Bereketliyle İftar Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında Çamlıyayla’da gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlar sokak iftarında buluştu.

18 Haziran 2017 Pazar, 14:39
Çamlıyayla'da Yağmur Bereketliyle İftar Yapıldı
-

Sağanak yağmura aldırış etmeden, trafiğe kapatılan cadde üzerine kurulan iftar sofrasına oturan yüzlerce vatandaş, oruçlarını huşu açtı. 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi huzurunu ve ruhunu yaşatmak, vatandaşları bereketli iftar sofraları etrafında buluşturmak adına gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Ramazanın 22.’ci günü Çamlıyayla’da kurulan iftar sofrasında açılan oruçlar ile uğurlandı. İftar öncesinde sağanak bir şekilde yağan yağmur devam edince, iftar yemeğinin iptal olacağı düşünülürken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz iftar programını iptal etmedi. Etkili olan sağanak yağışa rağmen alanı terk etmeyen vatandaşların birlikte iftar hazzını tatmak için alandan ayrılmamaları örnek bir birliktelik sergiledi. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi aşhanesinde yapılan iftar yemekleri ile oruçlarını açan Çamlıyaylalı vatandaşlar yağmur altında birlikte iftar yapmanın keyfini yaşarken, iftar alanına gelemeyen vatandaşların yemekleri evlerine dağıtıldı.
“Ülkemizi bölmek isteyen hainlere Cenab-ı Allah fırsat vermesin”
Çamlıyayla’da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmasına olumsuz hava şartlarına rağmen iftar alanını terk etmeyen vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ramazan berekettir, hizmet ibadettir” dedik ve bugünde Çamlıyayla’ya yağmur bereketi ile beraber geldik. Gönül isterdi ki daha güzel hava şartlarında birlikte orucumuzu açalım ama kısmet değilmiş. Hepimizin ramazan ayı mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun. Maalesef Ramazan içerisinde dahi ülkemizin bir bölümündeki kaostan, ihanetten kaynaklanan şahadet haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün öğlen Silifke’de gencecik bir yiğidimizi kara toprağa teslim ettik. Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainlere Canab-ı Allah fırsat vermesin diyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi.
Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gülnar’ın yakınlarına sabır dileyerek sözlerine devam eden Başkan Kocamaz, “Bu ülkeye birlik gerek. Bu ülkede insanların birlik ve beraberlik içerisinde şanlı al bayrağın altında yaşama hürriyeti gerek. Dolayısıyla Türk milletinin tarih boyunca iç ve dış düşmanları olmuştur. Bugünde vardır. Belki yarında olacaktır. Bizden sonraki nesillere daha sağlıklı, daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir ülke bırakma sorumluluğumuzda var. Bunun için bizler yerel yönetimler olarak bütün Mersin genelindeki belediyelerle birlikte bölge insanına hizmet vermeye çalışıyoruz. Gerçekten de hem Büyükşehir Belediyesi hem ilçe belediyelerimiz Mersin genelinde çok büyük fedakârlıklar yaparak hizmet veriyor. İstiyoruz ki Mersin’de yaşayan vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını yaşamaya devam etsin. Bizler yerel yönetimler olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için varız” şeklinde konuştu.
İftar sonrası yağmurun hafiflemesi üzerine esnafları dolaşarak ikram edilen çayı içen Başkan Kocamaz Çamlıyaylalı vatandaşlarla vakit geçirdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti