Cennet Kız'ın, Unutma! “OnlarIn Umudu Sensin” Ödev Yardım Projesi Çığ Gibi Büyüyor

Her şey Cennet Sıray isimli kız öğrenciye okulda verilen bir ödev sonrası başladı, başlayan yardım projesi ile gelen onlarca yardımı Türkmen ailelerine iletiyorlar.

23 Ekim 2017 Pazartesi, 15:30
Cennet Kız'ın, Unutma! “OnlarIn Umudu Sensin” Ödev Yardım Projesi Çığ Gibi Büyüyor
-

Adana'da Özel bir okulda okuyan Cennet Sıray isimli kız öğrenciye okulda verilen bir ödevle başlatılan Türkmen Ailelere yardım projesinde, yardımlar  ilk günden itibaren çoğaldıkça çoğalıyor.
 
Adana'da yaşayan iyi kalpli bir kız öğrenci, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından birinde yıllarını vermiş bir emekçi babası Abdulbaki Sıray'a öğretmeni tarafından verilen proje ödevini paylaşması ve destek istemesi üzerine başladı.
 
Ödev Proje hakkında ise Baba Sıray , "Her şey okuldan verilen bir ödev ile başladı. Aslında kendinden beklenen bir değer yaratacak, ufak da olsa toplumsal herhangi bir soruna değinecek bir sosyal sorumluluk projesi tasarlamaktı ancak o yüreği gibi büyük düşünerek Adana’nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan Türkmen ailelerin yaralarına merhem olmak istedi." 
 
 
Cennet, Babası Abdülbaki Bey’e Fikrini Açtı, Ödev Proje Büyük Destek Gördü
 
Lise öğrencisi Cennet, projeyi bir adım ileri taşıyarak sadece biz yardım edersek sevabı bize olur, biz sevabımızı da paylaşalım diyerek babasına açtığı konuyla başlatılan proje ilk haftasında binlerce insan tarafından izlenerek destek buldu.
 
 
Adana Mithatpaşa, Gülbahçe, Hadırlı başta olmak üzere görece ekonomik durumu yeterli olmayan ve yüksek göç alan mahalleler deki 300 aile ve bu ailelere mensup yaklaşık 3000 Türkmen’in yaşadığı tahmin ediliyor. Bu rakamı tespit etmede ve bu ailelere ulaşmada proje ortağı olan 80.Yıl İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Özgür Çınar öğretmeninde katılarıyla başlanıldı.
 
Uygulanan Ödev Proje ile ilgili baba Sıray, "Bahse konu yardıma muhtaç Türkmen ailelerin en yeni göç edenleri 1 yıl bazıları ise 2,5 Adana'da  yaşamlarına devam ediyor.  Maalesef evin erkekleri IŞID zulmünde kaybettikleri için bu ailelerin %90’I kadın ve çocuklardan oluşuyor. Türkmen kadınları mahcubiyetleri ile bilinir, kolaylıkla kimseden bir şey isteyemezler, el açamazlar. Ancak yaşadıkları durumun zorluğunu anlatırken erkeklerini, kimliklerini ve tüm mal varlıklarını kaybettiklerini göz kaçırarak anlatırlar. Yani bu aileler aslında orta sınıf mensubudurlar ve yoksulluk onlar için oldukça yenidir. IŞID bu kişileri kimliksizleştirmek ve mal varlıklarını ortadan kaldırmak için zulme Nüfus Dairelerini ve Tapu Müdürlüklerini yakarak başlamıştır. Ancak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamışlardır. Genç kızlar var gücüyle ailelerine iyi bir gelecek inşa etmek için üniversite sınavına hazırlanıyorlar. Anneler yavrularını doyurmak, sağlıklarını korumak için gıda ve temizlik maddeleri isterken, bu güzel kızlarımız test kitabı, kalem, defter istiyor.
 
Proje'de Yardımsever Baba ve Kızın Gönülülük Esası Üzerine Hareket Ediliyor
 
Türkmen Ailelere yardım projesinde, Baba-kız iş ve okuldan arta kalan zamanlarda var gücüyle çalışıyor, bu sayede manevi olarak gönülleri buluşturuyor, Türkiye’nin hatta dünyanın farklı yerlerinden gelen yardımları Türkmen ailelerine iletiyorlar. Bu projeye başlarken bu kadar çok duyulması hayalleri bile değilmiş, tek istekleri en azından yakın çevrelerinin de dilerlerse hayırlarını iletmek ve sevaplarını paylaşmakmış. Ancak Proje sosyal medyanın vasıtasıyla bir hafta dolmadan yaklaşık 300 Bin kişiye ulaştı. Şimdiye kadar; oyuncak, gıda kolileri, çocuk maması, bebek bezi, ikinci el kıyafet, ev eşyası, halı, okul kıyafetleri, bebek kıyafetleri, yatak-yorgan-battaniye hatta zor durumda kalan ailelerin faturalarının ödenmesine kadar binlerce liralık yardımda bulunup, yüzlerce temiz kullanılmış ikinci el eşya paylaşıldı. Bu yardımseverlerin arasında Avustralya’daki gurbetçimizden, Suriye-Fırat Kalkanı Harekatındaki Mehmetçiğimize kadar herkes var. Aslında işin en güzel yanı da bu. Kız öğrenci Cennet ve baba Abdülbaki Sıray bu yardım kampanyasını hiçbir dernek, topluluk, cemaat, cemiyet adına ya da yardımını alarak yapmıyorlar.
 
Baba ve kızı aracı olmaksızın gönüllere direkt dokunuyorlar, yardımları bizzat kendi imkanları ile teslim ediyorlar. İkinci el eşyalar temizliğine ve uygunluğuna göre paylaşılıyor. Nakit yardım yerine ürün ve eşya yardımlarını iletiliyor. Başlıca ise Gıda, temizlik maddeleri, hijyen ürünleri neye ihtiyaç varsa alınıyor ve faturası yardımsever kişiye gönderiliyor.
 
"CENNET KIZIMIZ VE ABDÜLBAKİ BEY’İN SİZLERE MESAJI VAR: UNUTMA! ONLARIN UMUDU SENSİN, GELİN SEVABI PAYLAŞALIM…"
 
 
 
 
 
 









Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı