CHP’den mülteci sorunları için önerge

MALATYA - CHP Sığınmacı, Göçmen ve Mültecilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Suriye’den gelen sığınmacıların sorunlarının araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

01 Aralık 2015 Salı, 17:59
CHP’den mülteci sorunları için önerge
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MALATYA - CHP Sığınmacı, Göçmen ve Mültecilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Suriye’den gelen sığınmacıların sorunlarının araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından 25. dönem milletvekilleri CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir milletvekilleri Özcan Purçu ve Mustafa Balbay, İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile Muğla Milletvekili Nurettin Demir’den oluşan komisyon, mültecilerin sorunları ile ilgili çalışmalarını Meclis’e taşıdı. Sığınmacıların sorunlarına ilişkin sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ile toplantılar yapan komisyon üyeleri, Edirne'de sınırı geçmek isteyen mülteci topluluğunu ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etmişti.

1 Kasım seçimlerinin ardından 26. dönemin başlamasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yeniden görevlendirilen komisyon, çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak mültecilerin sorunlarının araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM'ye önerge verildi. Önümüzdeki günlerde mültecilerin yoğun olarak yaşadığı illerin ziyaret edileceği kaydedildi.

Mülteci sorununda Avrupa'nın da sorumluluğuna değinilen önergede ''Sadece Türkiye veya Suriyeli mülteciler değil, tüm dünyada önümüzdeki yüz yıl boyunca etkileri görülebilecek bu sorunların tespiti edilerek çözüm yollarının geliştirilmesi ve mültecilerin toplumla uyumu için Türkiye’nin gerek ulusal gerek uluslararası platformlarda uygulayacağı politikaların belirlenmesi gerekmektedir. Ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin sorunlarının tespit edilerek çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve mültecilerin toplumla uyumunun sağlanması amacıyla uygulanacak politikaların belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”