CHP’li Yarkadaş CHP’nin üç önemli görevi var

ANKARA - CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP’nin önemli görevleri olduğunu vurgulayarak, "Demokrasiyi yaşama geçirecek; hukuk devletini ayağa kaldıracak ve toplumsal barışı sağlayacağız.'' dedi.

31 Ağustos 2015 Pazartesi, 11:11
CHP’li Yarkadaş CHP’nin üç önemli görevi var
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

ANKARA - CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP’nin önemli görevleri olduğunu vurgulayarak, "Demokrasiyi yaşama geçirecek; hukuk devletini ayağa kaldıracak ve toplumsal barışı sağlayacağız.'' dedi.

Halkçı Lisesiler (Halk - Lis) adlı oluşumun İzmir Yamanlar bölgesinde gerçekleştirdiği panelde katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, burada öğrencilere seslendi. Gençliğin siyasetin ana damarlarından biri olduğunu belirten Yarkadaş, "30 Ağustos Zaferini kutladığımız şu saatlerde, yönümüzü nereye çevirmemiz gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Yönümüz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yönüdür.'' diye konuştu.

'AKP'YE RAĞMEN, IRAK GİBİ OLMADIK'

Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine her gencin gözü gibi bakması gerektiğini belirten Yarkadaş, "Türkiye bugün AKP'nin bölen, kutuplaştıran ve ayrıştıran politikalarına rağmen, Irak, Suriye, Mısır, Libya ve Tunus'a dönüşmediyse, bu Atatürk'ün attığı temel sayesindedir.'' ifadesini kullandı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin özü olan 'eşit yurttaşlık' kavramına çok önem verdiğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mustafa Kemal Atatürk, bizim bir arada yaşamamızı sağlayan temel değerleri oluştururken, eşit yurttaşlık anlayışına çok önem verdi. Eşit yurttaşlık, demokrasinin, hukuk devletinin ve toplumsal barışın vazgeçilmez bir öğesidir. Bugün cumhuriyete sahip çıkan herkes, onu yaşatmak için mücadele etmelidir. Cumhuriyete sahip çıkmanın yolu ise onu demokrasi ve sosyal adaleti güçlendirmekten geçer.''

DEMOKRASİ, HUKUK DEVLETİ VE TOPLUMSAL BARIŞ

CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde Demokrasi, hukuk devleti ve toplumsal barış' kavramlarına daha çok eğileceğini söyleyen Yarkadaş, "Bu üç kavramın içini doldurmak ve bir arada yaşama arzumuzu güçlendirmek zorundayız. Bu bizim temel görevlerimizdendir.'' dedi.

Sadece ekonomik kalkınmanın, toplumsal sorunları çözmekte yetersiz kaldığını da belirten Yarkadaş, "Kişi başına düşen yıllık milli gelirinizi 30 bin doların üstüne çıkarsanız bile, demokrasiniz ve hukuka dayalı bir devlet anlayışınız yoksa toplumsal barışı sağlayamazsınız.'' ifadesini kullandı.

Önceki gün Iğdır'da yaptığı temasları da aktaran Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sabah Iğdır'dan geldim. Iğdır'da bir yurttaş, ‘AKP seçimin ardından hayatı bize zehir etti’ dedi. Bir başka yurttaş ise ‘Nerede nasıl öleceğimiz belli değil’ diye isyan etti. Halk, AKP'nin hukuk dışı uygulamalarından bıktı ve bir çıkış yolu arıyor. Çıkışın CHP'de olduğunu, okulda, kantinde, ders arasında, kısacası hayatın her alanında anlatmalıyız. Kimsenin dilini, inancını, kimliğini yok saymadan, sosyal demokrat bir anlayışla politika yapmalıyız. Halkımızın CHP'den beklentisinin arttığı şu süreçte, topluma güven veren bir yapıyla seçmenin karşısına çıkmalıyız.'' CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”