Çimsa ‘Yaz Çocukları’ ilk dönemini Mersin’de tamamladı!

Çimsa’nın, geleceğin mimarı çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Yaz Çocukları’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi Mersin’de tamamlandı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba, 17:34
Çimsa ‘Yaz Çocukları’ ilk dönemini Mersin’de tamamladı!
-



Çimsa’nın, geleceğin mimarı çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Yaz Çocukları’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi Mersin’de tamamlandı. 26 çocuğun katılımıyla gerçekleşen projede uzman eğitmenler, çocukların; sosyal, kültürel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladı.
 
Sabancı iştiraki olan Çimsa tarafından 7 yıldır her yaz Niğde Fabrikası’nda gerçekleştirilen ‘Yaz Çocukları’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi, bu yıl Mersin’de ikinci kez hayat buldu. Yaz Çocukları, spordan dansa, dramadan kişisel gelişime kadar birçok farklı alanda hazırlanan eğitim programları ile eğlence dolu iki hafta geçirirken, gelişimlerine de katkı sağladı.
 Çimsa’nın ‘Yaz Çocukları’ kendilerini ve çevrelerini keşfetme fırsatı yakaladı
Alanında uzman 4 drama eğitmeni ve 4 spor eğitmeni tarafından 7-8 yaş grubundaki çocuklara özel olarak hazırlanan, yaratıcı drama, yaratıcı dans, ritim, algı-dikkat çalışması, basketbol, voleybol ve koordinasyon dersleri çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Yaratıcı drama, yaratıcı dans ve spor aktiviteleriyle çevrelerinin ve bedenlerinin farkına varma, empati kurma becerilerinin desteklendiği eğitimlerde, ‘Yaz Çocukları’nın hayal gücü ve takım bilincinin arttığı gözlemlendi.
‘Yaz Çocukları’ projesi ile çocukların zihinsel ve bedensel koordinasyon becerileri de gelişiyor
Çimsa, ‘Yaz Çocukları’ projesi ile çocukların zihinlerinde sevgi ve saygı gibi soyut kavramları pekiştirmeyi, doğaya ve çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmayı, farklı olay ve durumlarda zihinsel ve fiziksel olarak birbirleriyle uyum sağlamalarını hedefliyor. Yaz Çocukları, eğitimler sonunda keyifli anılar biriktirerek, yeni bir bakış açısı kazanıyor.
Ayrıca, eğitimlerde beden dili kullanma, kural belirleme, algı-dikkat çalışması ve grup oluşturma becerilerinin geliştirilmesi ile enerjilerinin ve içsel heyecanlarının artırılması hedefleniyor. Spor aktivitelerinin de sıklıkla yer aldığı eğitimlerde, Yaz Çocukları bir yandan basketbol ve voleybolun temel kurallarını öğrenirken, diğer yandan sporun hayatımızdaki önemini kavrayarak, fiziksel becerilerini geliştiriyor.
 
Çimsa hakkında
Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.
Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.
Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.
 
 

Kaynak: www.tarsusakdeniz.com

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi