Down Sendromlu Gençler Gökyüzünde Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Adana Sivil Havacılık Kulübü katkıları ile 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda down sendromlu genç ve ailesi katıldı.

22 Mart 2017 Çarşamba, 12:01
Down Sendromlu Gençler Gökyüzünde Buluştu
-

Emirler Mahallesi Gelincik Tepesi’nde düzenlenen ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibinin verdiği mini konser ile devam etti. Konser sonrası yamaç paraşütü iniş alanında toplanan down sendromlu birçok genç, ilk kez yamaç paraşütü deneyimi yaşadı. Uzman eğitmenler eşliğinde kendilerini gökyüzüne bırakan down sendromlu çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.
 

Down sendromlu çocukların korkularını aşması ve sosyalleşebilmesi için düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 down sendromlu birey ve aileleri katılırken, etkinlikte yamaç paraşütü yapan down sendromlu çocukların mutluluğu ve heyecanı yüzlerine yansıdı.
 

İlk kez uçuş deneyimi yaşayan çocuklardan bazıları korkarken, bazıları aynı heyecanı tekrar yaşamak için sıraya girdi. Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından düzenlenen uçurtma şöleniyle de down sendromlu çocuklar, aileleri birlikte keyifli dakikalar yaşadı. Kırmızı beyaz uçurtmalarını gökyüzü ile buluşturan down sendromlu çocuklar unutulmaz bir gün yaşarken, aileler de düzenlenen etkinlikten oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Etkinliğe katılan Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş da yamaç paraşütü yaparak down sendromlu çocukların heyecanına ortak oldu.
 

Hayatında ilk kez yamaç paraşütü yaptığını ve çok mutlu olduğunu söyleyen Sezer Genç, “Çok keyifliydi. Uçmaktan korkan arkadaşlarım var ama korkmasınlar. Süper bir duyguydu. Bu uçuştan sonra bunun eğitimini almak istiyorum. Uçmak zor ama halledilebilir. Asla bu rüyadan uyanmak istemiyorum” dedi.
 

İlk kez yamaç paraşütü yaptığını ve uçarken çok heyecanlandığını söyleyen Ufuk Uysal ise, “Hayatımda ilk kez uçuş yaptım ve çok güzeldi. Çok heyecanlandım. Bir kez daha yapmak istiyorum” diye belirtti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti