Düz Bir Karın İnce Bir Bel Bu Yazıyı Okumaktan Geçer

Dyt. Didem YILDIZ - Baharın gelmesi özellikle bayanlarda kilo verme telaşını arttırdı. Daha ince kıyafetler giymeye başlamak, yazın deniz sezonuna daha ince bir vücutla açılış yapmak için her yıl bu dönemlerde bay – bayan hepimiz hızlıca kilo vermek isteriz.

13 Mart 2017 Pazartesi, 00:40
G: 13.03.2017 - 00:53
Düz Bir Karın İnce Bir Bel Bu Yazıyı Okumaktan Geçer
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Danışmanı Dyt. Didem YILDIZ - Baharın gelmesi özellikle bayanlarda kilo verme telaşını arttırdı. Daha ince kıyafetler giymeye başlamak, yazın deniz sezonuna daha ince bir vücutla açılış yapmak için her yıl bu dönemlerde bay – bayan hepimiz hızlıca kilo vermek isteriz.
Karın bölgesi yağlar sadece görsel anlamda değil, vücut sağlığı için de ciddi bir sorundur. Kilonuz ne olursa olsun karın bölgenizde yağlanma varsa kalp hastalıkları, Tip 2 diyabet, kolon kanseri ve uyku apnesi gibi hastalıkların görülme oranı 4-5 kat artıyor. Yapılan çalışmalarda KİLONUZ NORMAL OLSA BİLE karın bölgesi yağlanmanın, vücudun diğer bölgesindeki yağlanmalara göre ölüm riskini %50 daha fazla arttırdığı tespit edilmiştir.
 
 

Didem YILDIZ


GÖBEK ERİTMEK İÇİN..
1 – Vücudunuza uygun bir beslenme programı ile düzenli beslenin, mutlaka egzersiz de ekleyin.
2 – Kişiden kişiye miktarı değişmekle birlikte günde en az 2L SU tüketin.
3 – Günlük karbonhidrat tüketimini ihtiyacınıza göre belirleyin, ekmek türü olarak tam buğday ekmeği tüketin. Şekerli, gazlı içecekleri, hazır meyve sularını, şekerli gıdaları, sürekli hamur işi gıdaları tüketmeyin.
Diyette doğru bilinen yanlışları öğrenin ekmekten kaçınmak yerine doğru ekmek türünü tüketin, karın bölgesi yağlara veda edin.
4 – Lifli gıdaları bol bol tüketin. Yapılan çalışmalarda, günlük lif tüketiminin 10g arttırılmasının karın bölgesi yağları azalttığını ortaya çıkarmıştır. Günden en az 1 öğününüzde mevsiminde olan yeşilliklerden oluşan salata tüketiniz.
5 – MUZ tüketin. Muz harika bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede metabolizmayı hızlandırır, uzun süre tokluk sağlar besin alımını azaltır, karın bölgesi yağları ortadan kaldırır. Diyette muzdan kaçınmayın, size uygun miktarda tüketin, belinizi inceltin.
6 – HARNUP tüketin. Kanda demiriniz düşükse kilo veremezsiniz. Dolayısıyla karın bölgenizi inceltemezsiniz. Harnup yani keçi boynuzu bol lif içerir. Ara öğünlerde kendini tüketerek hem bol lif alın hem de uzun süre tok kalın. Dilerseniz de kahvaltıda size uygun miktarlarda pekmezini tüketebilirsiniz.
7 – SÜTÜNÜZÜ VEYA YOĞURDUNUZU ihmal etmeyin. Hem kalsiyum içermesi hem de dengeli besin öğesi içermesi ile karın bölgenizi kolayca eritin.
8 – Mevsiminde ÇİLEK tüketin. Kırmızı meyveler bol antioksidan içermesi nedeniyle hem yaşlanmayı geciktirir hem de metabolizmayı hızlandırarak karın bölgenizi inceltir.
9 – Bitki çayı tüketimini alışkanlık haline getirin. Diyetisyeninizin sağlık durumunuza göre önerdiği miktarda gün içerisinde mutlaka beyaz çay, matcha çayı veya tarçınlı – zencefilli çaylar tüketin.
10 – Size en uygun zayıflama yöntemi için diyetisyeninizden püf noktalarını öğrenin.
 
Dyt. Didem YILDIZ
D-FİT SAĞLIKLI YAŞAM ve BESLENME DANIŞMANLIĞI
0532 062 59 33 – 0324 814 44 09  
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”