Eksik personelli ambulans Rahime Doğan'ı komaya soktu!

MERSİN'DE SAĞLIK SKANDALI

04 Ağustos 2017 Cuma, 10:27
Eksik personelli ambulans Rahime Doğan'ı komaya soktu!
-

Mersin'in Tarsus ilçesinde 9 Temmuz’da evinin önünde kalp krizi geçiren yaşlı kadına müdahaleye gelen 112 Ambulansı’nda şoför haricinde sadece 1 sağlık personelinin bulunmasından dolayı, 75 yaşındaki kocasına cihaz vasıtasıyla solunum desteği (ambu) yaptırıldı. Zamanla yarışılan sağlık skandalında kalbi duran hasta, hastanede hayata geri döndürülse de, 3 haftadan bu yana komadan çıkamadı.
 
Tarsus Akdeniz Gazetesi’nden Hakan Bulut’un haberine göre; Rahime Doğan, Tarsus merkez Gazipaşa Mahallesi 1969 sokak No.15 adresinde ikamet ediyor. 4 çocuk annesi 73 yaşındaki yaşlı kadın 9 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında evlerinin bulunduğu sokakta yaya olarak ilerken bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Bu esnada yanında bulunan yakınları ve komşuları, durumun ciddiyetinin farkına vararak hemen 112 Acil Servis ambulansını arayarak beklemeye başladılar. Yaklaşık 12 dakika sonra olay yerine gelen ambulanstan şoför haricinde sadece 1 sağlık personelinin inmesiyle, sağlık skandalı yaşanmaya başladı.
 
Görgü tanıklarının iddiasına göre erkek olan sağlık görevlisi, durum tespiti yapmak yerine, ambulansın arkasından sedyeyi indirip, çevredekilerin de yardımıyla yaşlı kadını ambulansa bindirdi.
 
YAŞLI ADAMA AMBULANS İÇİNDE SOLUNUM DESTEĞİ YAPTIRILDI
Hastaneye doğru hareket eden ambulans içerisinde kalbi duran yaşlı kadına, cihaz vasıtasıyla solunum desteği (ambu) ise refakatçi olarak araçta bulunan 75 yaşındaki kocası İbrahim Doğan tarafından yapıldı. Özel hastanenin tutanaklarına da geçen olayda hastaya ambulans içinde yapılması gereken damar yolu açma işleminin yapılmadan ve defibilatöre de bağlanmadan hastaya cpr (kalp masajı) yapıldığı ortaya çıktı.
 
Özel hastanenin acilinden giriş yapan ve kalbi çalışmayan Rahime Doğan’ın kalbi yapılan müdahale ile yeniden çalıştırıp, hasta yoğun bakım servisine alındı.
 
GELMEYEN PERSONEL YERİNE İMZA!
Bu arada sağlık skandalındaki diğer bir konu ise ambulans içerisinde olması gereken personel adına, görev kağıdında isminin açıldığı bölüme, sanki vakaya müdahale edilmiş gibi imza atıldığı da ortaya çıktı.
 
SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIZ
Annelerinin yaşadığı olaya çok üzüldüklerini kaydeden en büyük çocuğu 53 yaşındaki Nevzat Doğan, “Olay olduğu ilk anlarda yaşanan sağlık skandalının farkına varamadık; zaten aile olarak çok üzgündük. Günler geçtikçe yaşananların farkına vardık. İlk anda yeterli müdahale yapılmadığı ve kalbi durduğu için beynine yeteri kadar oksijen gitmediğinden dolayı doktorlar, annemin durumu ile ilgili hiç de iyi şeyler söylemiyorlar. Yaşasa dahi bundan sonraki hayatını makinalara bağlı olarak sürdürebileceği söyleniyor. Çok üzgünüz; bu konunun peşini bırakmayacağız ve Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti