Emlak danışmanları için potansiyel müşterilerle telefon görüşmesinin püf noktaları!

Emlak danışmanları her gün birçok telefon görüşmesi yapıyor. Ev satın almak, kiralamak ya da satmak amacıyla emlak danışmanlarını arayan potansiyel müşterilerle telefon görüşmesi ipuçları..

10 Şubat 2017 Cuma, 12:31
Emlak danışmanları için potansiyel müşterilerle telefon görüşmesinin püf noktaları!
-

Gayrimenkul sektöründe telefon görüşmesi başarılı bir emlak alışverişinin ilk adımını oluşturuyor. Potansiyel müşteriler, ev satın almak, kiralamak veya evini satmak amacıyla emlak danışmanlarını arayarak aldıkları ilk izlenime göre birlikte çalışıp çalışmamaya karar verebiliyorlar. Telefon görüşmeleri emlakta müşteri memnuniyetinin ilk adımı olduğundan, görüşme sırasında ilgili, özenli ve dikkatli davranan emlak danışmanları daha başarılı olabiliyor. Başarılı bir emlak kariyerinin temeli olan telefon görüşmesinin bir emlak satışına dönüşebilmesi için emlak danışmanlarını ilgilendiren ipuçları..
 
İşte….
 
Potansiyel müşterinizi tanıyın ve kendinizi iyi ifade edin
Telefon görüşmesinde önem arz eden ilk nokta telefon açıldığı anda başlıyor. Telefonu açtığınızda emlak ofisinizi ve kendinizi tanıtmalısınız. Bu şekilde sizi arayan potansiyel müşteri doğru yeri aradığını ve karşısında yetkin biri olduğunu düşünür.
 
Potansiyel müşterinizi anlayın ve doğru yönlendirmeler yapın
Kendinizi ve emlak ofisinizi tanıttıktan sonra önem arz eden ikinci husus ise çok basit bir soru sormaktan geçiyor. Kendinizi tanıttıktan sonra karşınızdaki müşterinin ismini öğrenerek görüşme boyunca kendisine “Veli Bey” veya “Nurten Hanım” diye hitap etmelisiniz. Bu aşamadan sonra kesinlikle sormanız gereken soru ise “Size nasıl yardımcı olabilirim?” olmalı.. Potansiyel müşterinin hangi ilanınızla ilgilendiğini tespit etmeli ve detayları öğrenmelisiniz. Eğer müşteri bilgilere vakıf değilse yönlendirici olarak tam olarak ne istediğini öğrenin. Örneğin; Beşiktaş kiralık daire arayışında olan bir müşteri ise cephe tercihinden bina yaşına kadar tüm önemli bilgileri sormalısınız. Telefon görüşmesi sırasında önem arz eden üçüncü husus ise dikkatli bir dinleyici olarak notlar almak. Evin nerede olduğu, satılık veya kiralık olması, evin sahip olduğu özellikler gibi bilgileri iyi bir şekilde not almak size konuşma süresince yardımcı olacaktır. Not aldığınız bu bilgileri bir araya getirerek istenilen eve ait emlak detaylarını bir araya getirerek müşterinin söylediklerini teyit edin ve konuşmayı özetleyin.
 
Aksiyon almak için görüşme tarihi verin ve ulaşım desteği sağlayın
Telefon konuşmasında önemli olan dördüncü husus ise müşteriye randevu vermek ve süreç boyunca geri dönüş yapmayı ihmal etmemek. Telefon görüşmesini noktalamadan önce önem arz eden son husus ise müşteriye ulaşım konusunda yardımcı olmak. Müşterinin daireyi görmesi için araç gönderebileceğinizi belirterek aynı zamanda da alternatif daireleri de görmesini sağlamak üzere günü programlayabilirsiniz.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı