EMNİYET İSTEDİ, BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

EMNİYET BELEDİYE'YE GÖREVİNİ YAP DEDİ

16 Aralık 2016 Cuma, 10:03
EMNİYET İSTEDİ, BELEDİYE MÜHÜRLEDİ
-

Denetimlerde, ruhsat yönetmeliğine uymadığı tespit edilen 25 işyerinin kapısına mühür vuruldu.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Metropol İş Merkezi içerisinde ruhsatsız faaliyet gösteren veya ruhsat hükmünü yitiren içkili lokantaları, bar, kafe ve çay ocaklarını faaliyetten men etti. Zabıta ekipleri, 20’si Metropol İş Merkezinde; 5’i de eski otogar civarında olmak üzere toplam 25 işyerinin kapısını mühürledi.

Emniyet Müdürlüğü’nden gelen istek üzerine harekete geçen zabıta müdürlüğü ekipleri, çarşı merkezinde bulunan ve çok sayıda işyerine ev sahipliği yapan Metropol İş Merkezi’nde denetim ve uygulama yaptı.

Denetimler sonucu Akdeniz Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, tutanaklara ve tebligatlara rağmen yasalara uymamakta ısrar eden, yahut eski ruhsatlarında belirtilen çerçeve dışında  faaliyet gösteren işyerlerini, yasal mevzuatlar gereğince faaliyetten men ederek bu işyerlerinin kapılarını mühürledi. Ekiplerin çalışması sonucu, ruhsat yönetmeliğine ve yasalara uymadığı tespit edilen 20’si Metropol İş Merkezi; 5’i de eski otogar civarında olmak üzere toplam 25 işyeri, zabıta ekiplerince kapatıldı.

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Metropol’deki denetimleri esnasında, lokantalar, bar, kafe ve çay ocağı işletmecileri tarafından yol ve koridorlara konulduğu için yurttaşların geçişini zorlaştıran masalar, sandalye ve tabureler de kaldırıldı. Denetimlerde ayrıca, eksik belgeleri olduğu tespit edilen işyerleri hakkında da tutanaklar tutuldu, eksik belgeleri en kısa sürede tamamlamaları için işyeri sahipleri uyarıldı.

Metropol İş Merkezinde faaliyet yürüten ve eksikleri olduğu tespit edilen diğer bazı esnafı da uyardıklarını kaydeden zabıta yetkilileri, esnafa, işyerlerini mevcut yasalar, yönetmelik ve mevzuatlara uygun hale getirmeleri için süre tanıdıklarını, esnafı bunun için teşvik ettiklerini de ifade ettiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti