ERDEMLİ’DE TÜRKMEN ŞÖLENİ COŞKUSU

27. Geleneksel Türkmen Şöleni etkinliğini büyük bir coşkuyla kutladı.

24 Mayıs 2016 Salı, 08:52
ERDEMLİ’DE TÜRKMEN ŞÖLENİ COŞKUSU
-

MERSİN HABER- Erdemli Belediyesi bu yıl 27. Geleneksel Türkmen Şöleni etkinliğini büyük bir coşkuyla kutladı. Şölende Türk Müziği sanatçıları Kıraç, Turgay Başyayla ve Ömer Şahin sahne alırken, programın sunuculuğunu ünlü şair Ahmet Coşkun gerçekleştirdi.

İlki 1978 yılında gerçekleştirilen Geleneksel Türkmen Şöleninin bu yıl Erdemli Belediyesince 27.si gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gözlendiği programda çevre il ve ilçelerden de çadırlar kuruldu. Etkinlik eş zamanlı olarak birçok televizyon ve radyodan da canlı yayınlanarak, şölen ulusal ve uluslarası arenaya taşınmış oldu. Yörük yaşamının anlatılması fikri ile doğan şölenin Türkiye’de yapılan en eski şölen olduğu ve bundan dolayı da şölenlerin atası diye tanımlandığı belirtilirken, şölende Yörük çadırların kurulduğu ve yöresel ikramlarda bulunulduğu gözlemlendi.

Erdemli Çamlığında gerçekleştirilen şölen, geleneksel olduğu üzere mehteran yürüyüş ile başladı. Mehteranla birlikte protokol ve vatandaşlar yürüyerek etkinlik alanına geldi. Burada mehteran konser verdi ve ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşı mehteran eşliğinde okundu. Mehteran konserinin ardından Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu, Mercane Can yönetiminde bir gösteri gerçekleştirdi. Programda daha sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel türkülere izleyicileri coşturan Başyayla sahne performansıyla dikkat çekti. Erdemli’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten Başyayla, Erdemli ile arasında bir bağ olduğunu ifade etti. Konser esnasında yaptığı esprilerle etkinliğe gelen vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Mahalli sanatçıların da sahne aldığı etkinlik halk oyunları gösterileri ile devam etti.YKB.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı