Eşini Yakarak Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Mersin'de eşinin üzerine benzin döküp yakarak öldüren kocaya mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet verdi.

18 Şubat 2017 Cumartesi, 13:50
Eşini Yakarak Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet
-

Mersin'de 22 mayıs 2016 tarihinde, 3 çocuk annesi Emine Akdoğan, evin damında uyuşturucu yetiştiren eşi Halil İbrahim Akdoğan'a tepki gösterdi. Bu yüzden çıkan tartışmanın ardından Akdoğan, üzerine benzin döktüğü eşini yaktı.

Ağır yaralanan genç kadın, hastanede 12 günlük yaşam mücadelesini kaybederken, can koca ise gözaltına alınmış ve ilk mahkemede tutuklanmıştı.

Devam eden mahkemin bu gün yapılan karar duruşmasında   'Eşe karşı canavarca hisle kasten yakarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Halil İbrahim Akdoğan, Bursa E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katıldı.

Mahkemde Halil İbrahim Akdoğan suçsuz olduğunu iddia ederek, tartışma sırasında eşinin kendisine hakaret ve küfür ettiğini, 'Erkeksen yakarsın' deyince de kendisini kaybedip balkondaki benzini yere döküp evi yakmak isterken karısının da yandığını söyledi. Akdoğan, "Keşke ben ölseydim eşim yaşasaydı" derken, avukatı da tahliyesini talep etti.

Yapılan son savunmaların ardından, eşini yakarak öldüren koca Halil İbrahim Akdoğan'ı ağırlaştırmış ömür boyu hapis cezasına çarptırırıken verilen emsal cezada da herhangi bir indirim yapılmadı.

EMSAL KARAR

Sürecin istedikleri gibi tamamlandığını kaydeden Avcıer ailesinin avukatı Özlem Bulunmaz şu değerlendirmede bulundu:"Yargılanma konusu eşe karşı işlenmiş bir kadın cinayetiydi. Ağırlaştırılmış müebbet kararı aldı. Karar, verilebilecek en ağır karar. Bu Türkiye için emsal bir karar teşkil edecektir. Dileriz ki kadın cinayetleri bu karardan sonra son bulacaktır. Henüz kesinleşmemiş olduğunu belirtiyoruz ancak ağırlaştırılmış müebbet kararı ile birlikte herhangi bir tahrik ve indirim de uygulanmadı." 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı