Eşit hizmet çemberi Mersin’i kucaklıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yürüttüğü çalışmaları, kentin en uzak noktalarına kadar eşit şekilde ulaştırıyor.

23 Mart 2017 Perşembe, 12:06
Eşit hizmet çemberi Mersin’i kucaklıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yürüttüğü çalışmaları, kentin en uzak noktalarına kadar eşit şekilde ulaştırıyor. İlaçlamadan asfalta, sağlık hizmetlerinden temizliğe kadar eşit hizmet anlayışıyla tanışan Mersin’de, tüm mahalleler hiçbir ayrım yapılmadan ayaklarına kadar gelen hizmetlerin mutluluğunu yaşıyor.
 

Eşit hizmet çemberi Mersin’i kucaklıyor
 

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan ve 15 bin 620 kilometrekare yüzölçümü ile 13 ilçeye sahip Mersin, Büyükşehir Belediyesi’nin eşit hizmet politikası ile özlenen ve sabırsızlıkla beklenen hizmetlere kavuşuyor. İki milyona yaklaşan nüfusu ile 321 kilometrelik sahile sahip Mersin, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçiminin hemen ardından yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası’nın meyvelerini topluyor.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından kurulan Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ilçelere konuşlu Koordinasyon Şube Müdürlükleri ile belediyecilik hizmeti her bölgeye ulaşıyor. Güçlü iletişim kanalları ve oluşturulan birimler sayesinde vatandaşın Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşması ve ihtiyaç duyulan her türlü hizmetin kısa sürede kentin en uzak bölgelerine kadar verilmesi ile eşit hizmet çemberi tüm Mersin’i kucaklıyor.
 

Yoldan suya, ilaçlamadan temizliğe…
 

Büyükşehir Belediyesi, hizmet politikası içerisinde önemli yer tutan eşit hizmet anlayışı ile hiçbir bölgeye hiçbir ayrım yapmadan temizlik, ilaçlama, yol, asfalt, itfaiye, kültürel ve sosyal hizmetler, muhtarlık hizmetleri, park ve bahçe düzenlemeleri, sağlık, tarımsal destek, ulaşım, veterinerlik hizmetleri gibi çeşitli hizmetlerin yanı sıra engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan hizmetlerle de her kesimin yardımına koşuyor.
 

Hasta nakil ve gezici muayene araçları, ilaçlama ve temizlik ekipleri, tarımsal destek projeleri ve yol-asfalt çalışmaları ile hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren Büyükşehir Belediyesi, MESKİ aracılığıyla da su ve altyapı sorunlarına çözümler üreterek, her kesimden her insanı özlemle beklenen belediyecilik hizmetlerine kavuşturuyor.
 

“Hizmet yok diyen yalan söyler”
 

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden Çamlıyayla Sarıkavak Mahallesi sakinlerinden Cemal Kaplan,“Biz memnunuz. Allah razı olsun. Başkanımızdan da yaptığı hizmetlerden de memnunuz ve hiçbir sıkıntımız yok. En uzak bölgelere bile hizmet gidiyor. Köyler mahalle oldu olalı hizmet her dakika var. Yok diyen de yalan söyler. Kimse Başkan bize şuna yapmadı bunu yapmadı diyemez” sözleriyle eşit hizmet anlayışı ile Büyükşehir Belediyesi’nin her yere ulaştığını aktardı.
 

Tarsus Taşçılı Mahallesi eski muhtarı Mahmut Özdemir ise “Şu an mahallemizde yol yapılıyor. Büyükşehir Belediyemizden memnunuz. Daha eksiklerimiz var ama yapacağız dediler. Büyükşehir Belediyesi en uzak yerlere bile yetişiyor. Mesela köyümüz bu sene susuz kaldı ama eğer belediye olmasaydı iki ay su içemezdik. Gereken hizmeti yaptılar. Her zaman vatandaşın yanındalar ve her yere hizmet götürüyorlar. Başkanımıza başarılar diliyoruz” derken, mahalle sakinleri de “En uzak yerlere bile hizmet gidiyor. Bize de geliyor. Yazın suyumuz kesildi, hemen ekip gönderip sorunu çözdüler. Önceden yapılmıyordu. Mezarlığımızı yaptılar, temizlediler. Daha birçok konuda şimdi Allah’a çok şükür hizmet görüyoruz” şeklinde görüşlerini iletti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”