“FOTOĞRAF SANATKARLIĞI TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞÜYOR”

“FOTOĞRAF SANATKARLIĞI TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞÜYOR”

04 Mart 2017 Cumartesi, 12:22
 “FOTOĞRAF SANATKARLIĞI TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞÜYOR”
-

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Fotoğrafçılar Odası’nca verilen temel fotoğrafçılık eğitiminde fotoğrafçılık sanatının teknolojiye yenik düşerek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini söyledi.
 
Mersin Fotoğrafçılar Odasınca oda üyelerine yönelik temel fotoğrafçılık eğitimi eğitim verildi. Mersin ESOB Bünyesinde kurulu METEM Mesleki Eğitim Merkez inde gerçekleştirilen eğitime, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Fotoğrafçılar Odası Başkanı Ekrem Durukan, Tarsus Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş ile çok sayıda oda üyesi katılım gösterdi.
 
İstanbullu Fotoğraf Sanatkarı Özgür Aslan tarafından verilen Temel fotoğrafçılık Eğitiminde üyelere Düğün fotoğrafçılığı, ışık kompozisyonu, foto shop, Lightroom , Edit tasarım ve müşteri ilişkileri alt başlıkları altında bilgi paylaşımında bulunuldu.
 
Eğitimde söz alan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, fotoğrafçılık sanatının gelişen teknolojiye yenik düşerek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğine dikkat çekti. Eskiden fotoğraf ressamlarınca günlerce ter dökülerek yapılan rötuşların bugün fotoshoplarla anında gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Dinçer, “ Bugün herkesin elinde cep telefonu, herkes fotoğraf çekiyor. Eskiden sanat konuşturulurken; şimdi teknoloji konuşuluyor. Teknolojiyi iyi kullananlar ön plana çıkmaya başladı. Teknoloji bir sanat değil ama ondan yararlanan ve onu iyi kullanan iyi sanatçı olarak görülmeye başlandı. Hal böyle olunca ekmeğiniz küçüldü, rakipler çoğaldı. Yine dijital fotoğraf makinaları çıktı, parklarda restaurantlarda elinde dijital makine olan herkes fotoğraf çekiyor, anında çıktı alıp satış yapıyor Oda yöneticilerimizde üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için parklarda, otellerde, restaurantlarda korsan kovalıyor” dedi.
 
Sanatın çok zor olduğunu ancak sanatı öldüren insan sayısının da hızla arttığına vurgu yapan Başkan Dinçer, “ Dijital fotoğraf makinaları, cep telefonlarının olumsuz etkisi yetmezmiş gibi bugün en çok zararı biz bir birimize veriyoruz. Bugün bir vesikalık fotoğrafta dahi haksız rekabet yapan kişilerce piyasanın yarısında çekim yapılıyor. Bundan da en büyük zararı yine fotoğrafçı esnafımız görüyor. Bu haksız rekabetlere son verilmeli. Yine sizler gelişen çağa ve teknolojiye ayak uydurmalı kendinizi yenilemelisiniz. Çünkü müşteri yenilik istiyor. Artık düğün fotoğrafları parklarda, sahilerde, yaylalarda dış çekim adı altında yapılıyor. Bu hizmetleri en iyi şekilde müşterilerinize vermeli, onu poz vermede sizler yönlendirmelisiniz ” dedi.
 
Konuşmasının devamında sanatkarın öneminin artması açısından ustalık belgesinin çok büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Dinçer, “Eskiden ustalık belgesi olmayan iş yeri açamazdı. Ama günümüzde ustalık belgesi aranmadan işyeri açabiliyor. Ne vergi daireleri, ne belediyeler kayıt yapılırken ustalık belgesi aramıyor. Biz işyeri açılırken ustalık belgesi şartı aranmasını talep ediyoruz. Ama birde madalyonun öbür yüzü var. Biz ustalık belgesi isterken, TOBB’a bağlı odalar ustalık belgesi aramıyor. Hal böyle olunca da merdiven altı işletmeler dahi ticaret odalarına kayıt yaptırıyor. Bu haksızlığın giderilerek işyeri açarken ustalık belgesi aranması şartı talebimizi yineliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”