Gazeteci̇ler Cemi̇yeti̇ Bakan İ̇le Bi̇r Araya Geldi̇

TARSUS Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyelerini makamında kabul eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 3 farklı OSB projesinin yakın zamanda hayata geçmesiyle Tarsus ekonomisinin canlanacağını söyledi.

21 Ağustos 2017 Pazartesi, 17:01
Gazeteci̇ler Cemi̇yeti̇ Bakan İ̇le Bi̇r Araya Geldi̇
-

Başkan Emre Geçim başta olmak üzere Cemiyet Yöneticileri Hakan Bulut, Cemal Dolaşmaz, üyeler Ali Salgıt, Oğuz Özer, Murat Gül ve Çağın Manay’ı Bakanlıktaki çalışma ofisinde kabul eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, üniversite konusu, çalışmaları devam eden OSB projeleri, hastane ve Sahil Bandı Projesi olmak üzere bir çok konuda ayrıntılı bilgi sundu.


Tarsus’un nüfusu ve potansiyeli ile orta ölçekli bir il konumunda olduğunu vurgulayan Bakan Lütfi Elvan, “80-100 yıl geriye gittiğimizde Tarsus’un sanayisi ve kültürel yapısının iyi olduğunu görüyoruz. Ben çocukluğumda Mersin ve Adana’dan çok Tarsus’a gelirdim. Bu noktada Tarsus’un yeniden canlı günlerine dönmesi adına çaba sarf ediyoruz. Kent ekonomisinin ayağa kalkması adına 3 OSB projesini hayata geçirmek adına yoğun çalışma yürütüyoruz. Bunlardan biri MTSOB’nin 3. etap projesi. İkincisi Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışmaları yürütülen Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi. Bu projelerin altyapı çalışmaları önümüzdeki aylarda başlayacak. Kısa süre içerisinde binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak tesisler faaliyete geçecek” dedi.


ÜNiVERSİTE KONUSU MECLİS’TE
Tarsus’a bir devlet üniversitesi kazandırılması adına vatandaşların büyük umutla beklediğini bildiğini kaydeden Bakan Lütfi Elvan, “Tarsus’a bir devlet üniversitesi kazandırılması adına benim de ne kadar istekli olduğumu tüm kamuoyu biliyor. Bu konuyu sayın Başbakanımızla görüştük. Sizde takdir edersiniz ki devlet üniversitesi kurulması konusunda Meclis’ten bir karar alınmadı. Tarsus’a üniversite kurulması konusu şu an Meclis’te… Kimse para yok, imkan yok diye düşünmesin. Para da var, imkanda Önemli olan Meclis’ten kararın çıkması. Bölgede yüksek öğrenimin gelişmesi adına desteğimiz aralıksız sürüyor. Mersin Üniversitesi’ne de destek oluyoruz” diye konuştu.
TARSUS’U ÇUKUROVA’NIN MERKEZİ YAPACAĞIZ
Devam eden dev yatırımların tamamlanmasıyla Tarsus’un Çukurova’nın merkezi olacağının altını çizen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Tren hattı, lojistik köy ve en önemlisi havaalanı  projemizin tamamlanması Tarsus ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
DUBAİ’DEN YATIRIMCI GELDİ
Mersin ve çevresine turizm yatırımı yapma adına Dubai’den yatırımcılar geldiğini hatırlatan Bakan Elvan, “Dubai’den gelen heyet, entegre bir turizm/yaşam merkezi kurma adına 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Bu konuda görüşmeler sürüyor. Sahil Bandı Projesi konusunda en önemli eksik olarak gösterilen yol problemini çözüyoruz. Bu konuda önümüzdeki dönemde daha hareketli olacağına inanıyorum. Otoyol konusunda da altyapı çalışmaları sürüyor. Çamtepe gişelerinde yonca çalışması, OSB çıkışı için kamulaştırma ve en önemlisi Çeşmeli-Taşucu arasında otoyol yapma konusunda ciddi mesafe kaydedildi” dedi.
Bakan Elvan, Mersin ve ilçelerinde eğitim ve sağlıklı nesiller yetiştirme adına ciddi çalışmalara imza attıklarını belirterek, “59 tesis inşaatı başlatıldı. Birçoğu bitti ve hizmete girdi. Tarsus’a onlarca derslikli okullar yaptık ve eğitimdeki okullaşma sıkıntısını ortadan kaldırdık” dedi.
Cemiyet üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Bakan Elvan, özellikle kurumlar konusunda dile getirilen konuları tek tek not aldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti